Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бюджетний симулятор відтепер має Великокопанівська ТГ

06 вересня 2021 року у Центрі розвитку громади села Великі Копані відбулася презентація бюджетного симулятора територіальної громади – інструменту, який представляє складні цифри про наявні бюджетні ресурси у доступному для звичайних мешканців вигляді. На заході були присутні мешканці з усіх населених пунктів Великокопанівської громади. Виявили зацікавлення і представники Херсонської районної державної адміністрації, які також відвідали презентацію. Про те, як працює цей онлайн-інструмент розповів Микола Малукха, спеціаліст Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна.

Нагадаємо, що на весні 2021 року Великокопанівська громада стала однією з 26 громад-партнерів Програми DOBRE з усієї країни, для якої було розроблено та встановлено симулятор бюджету. За допомогою бюджетного симулятора сільська рада може наочно продемонструвати, які фінансові ресурси доступні, звідки ці кошти беруться та на що вони використовуються в громаді. Цей інструмент дає можливість відстежувати реальні потреби громади. Мешканці можуть подивитись, на що йдуть їхні податки та внести свої пропозиції.

Симулятор бюджету ТГ вирішує низку завдань для громади:

зацікавити мешканців бюджетом, допомогти орієнтуватися в джерелах доходів та статтях витрат;

 сприяти розвитку «бюджетів участі», коли мешканці залучені до розподілу частини коштів платників податків; підвищити ефективність витрат бюджетних коштів і, відповідно, динаміку позитивних змін в інфраструктурі ТГЮ зав’язати конструктивний діалог між керівництвом ТГ і мешканцями, коли один одного чують, вважають рівноправними партнерами та працюють разом заради спільного блага.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН