Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі вшанували пам’ять захисників України

У Запоріжжі вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Мітинг-реквієм відбувся сьогодні на Алеї захисників України у парку Металургів. У заході взяли участь члени сімей загиблих учасників АТО/ООС, ветерани АТО/ООС, військовослужбовці, представники обласної та міської влади, громадськості.

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Відповідний указ Президент України Володимир Зеленський підписав у 2019 році. Ця дата пов’язана з подіями Іловайської трагедії. 29 серпня 2014 року українські військові були атаковані ворожими військами, які порушили досягнуті домовленості під час виходу наших бійців з оточення в Іловайську по обіцяному російськими військовими «гуманітарному» коридору. У результаті цього загинули, були поранені та потрапили в полон сотні українських військовослужбовців.

Традиційно у цей день по всій Україні проходять траурні заходи. У Запоріжжі місцем їх проведення стала Алея захисників України у парку Металургів. Не став виключенням і цей рік. На мітинг-реквієм прийшли члени сімей загиблих учасників АТО/ООС, ветерани АТО/ООС, військовослужбовці, представники обласної та міської влади, громадськості, релігійних організацій та інші.

Представники релігійних конфесій провели молебень у пам’ять про загиблих. До присутніх звернулися представники обласної, міської влади, учасники АТО. Керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович зазначив, що запоріжці завжди пам’ятатимуть тих хто загинув захищаючи Україну та шануватимуть їх подвиг.

Запоріжці вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, прозвучав військовий салют. Учасники мітингу-реквієму на завершення заходу поклали квіти до пам’ятного знаку на Алеї захисників України.

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН