Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці відпрацювали сценарії реагування на надзвичайні ситуації на стратегічних об’єктах

26 серпня у ході командно-штабних навчань відбулось відпрацювання дій органів управління та сил цивільного захисту Каховської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи у разі виникнення надзвичайних ситуацій природнього та техногенного характеру. Навчання такого рівня проводяться раз у 5 років. Їх організовують Херсонська обласна держадміністрація та Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

За першою навчальною ввідною внаслідок шквального вітру спричинено часткове руйнування житлових будинків, об’єктів інфраструктури, пошкодження ліній електромереж, порушення функціонування систем життєзабезпечення в трьох населених пунктах Каховського району.

За другою ввідною через вибух реактору на Запорізькій АЕС сталася пожежа та викид у навколишнє середовище радіоактивного пилу і в зону ураження за сприятливих атмосферних умов може попасти 30-ти кілометрова зона Верхньорогачицької територіальної громади.

І остання навчальна ввідна – лісова пожежа на території Новокаховського лісництва з загрозою поширення на житлову забудову північної частини м. Таврійськ.

За ввідними був проведений збір керівного складу органів управління району, місцевих комісій з питань ТЕБ та НС, приведення їх в готовність до роботи за призначенням. Далі здійснюється оцінка обстановки, приймаються відповідні рішення, зокрема щодо оповіщення та евакуації населення, відпрацьовуються відповідні документи для представлення їх в штаб керівництва.

ДСНС

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН