Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відбувся ІІІ Всеукраїнський фестиваль “Південний Шевченко. Рок. Фест “Кобзар”

Культурний захід вже традиційно присвячений Дню  незалежності України.  Цього року фестиваль тривав 22 і 23 серпня у с. Залізний Порт.

«Південний Шевченко. Рок. Фест “Кобзар» об’єднав 12 рок-гуртів з усієї України, серед яких  “KARNA”, “Шабля”, “Новимний кудень”, “Child Roland”, “Old Boys Hardwine”, “Grase of Galsi”, “ЧУР”, “Wind Music”, “l. C. People”, “Distress”.

Засновник і організатор фестивалю  Палац молоді і студентів за  підтримки  Департаменту  реалізації гуманітарної політики Херсонської обласної  державної  адміністрації.

На відкриття фестивалю завітав перший заступник голови Херсонської облдержадміністрації Андрій Шибаєв:

«Дуже приємно, що  Всеукраїнський фестиваль «Південний Шевченко Рок. Фест «Кобзар» вже  втретє проходить на Херсонщині та дійсно стає візитівкою області.   Також передаю щирі вітання від голови облдержадміністрації Сергія Козиря. Вся команда Херсонської ОДА переконана, наш чудовий фестиваль обов’язково  стане знаковою подією, яка запам’ятається кожному, хто святкує 30-річчя Незалежності України саме на Херсонщині.

А для Херсонщини  – це чудова можливість отримати додаткову кількість туристів, відпочиваючих та гостей нашого краю. Обіцяємо і надалі сприяти в організації і проведенні цього широкомасштабного заходу».

Фестиваль «Шевченко. Рок. Фест «Кобзар» відбувається вже втретє, проте саме у 2021 році він вперше вийшов за межі Херсона. Так, із самого ранку на учасників та гостей фестивалю чекали різноманітні заходи: виставки, ярмарки, творчі майстерні, майстер-класи, спортивні розваги, байкерські змагання та дитячі програми. А вже о 19.00 відбулося нагородження учасників та концерт місцевих і запрошених  рок-гуртів.

Головною метою фестивалю є популяризація творчості Тараса Шевченка через сучасну креативну музику, тож умовою участі рок-гурту  у фестивалі є  обов’язкове включення у свій виступ музичних творів на вірші Кобзаря.

Херсонська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН