Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська молодь зробила кіноподарунок місту до річниці Незалежності України (Відео)

19 серпня в Херсоні стартувала ініціатива “Кінокрила Незалежності”.

Це подарунок мешканцям Херсона від активної молоді – святкова ініціатива, створена за підтримки міського голови Ігоря Колихаєва, проєкту КіноGoOn (одного із проєктів Школи Молодого Політика у Херсоні), депутата Херсонської міської ради Андрія Калити, та Одеської кіностудії.

Біля церкви Святої Олександри (вул. Перекопська, 3) усі бажаючі змогли познайомитися з фільмами, що демонструють як наша незалежність була завойована і як ми її захищаємо.

До мене звернулись дівчата-організаторки, розповіли, що їх проєкт з показів патріотичного короткометражного кіно підтримали. Проте у них немає ані обладнання, ані майданчику. З усім цим я їм допоміг. Наша спільна мета і мета цього проєкту – показати, що в такі часи люди мають бути в спільноті. На цей рік заплановано провести 5 таких кінопоказів. Наступного року, сподіваюсь, такі кінозали просто неба працюватимуть щотижня. – зазначив депутат міської ради Андрій Калита.

У програмі вечора були фільми-переможці конкурсу ім. Кіри Муратової: фільми “Дякую” (режисер: Олег Карпенко), “Бог простить” (режисер: Оганнес Хачатрян), “Альфа” (режисер: Олена Рубашевська).

Патріотичні фільми з глибоким змістом змусили всіх присутніх задуматись про щось своє і ще раз полюбити свою батьківщину, а на заході були також присутні ті, хто ризикуючи життям оберігає Україну – воїни АТО.

– Зараз один з проєктів Школи Молодого Політика у Херсоні , отримав підтримку громади і, можна сказати, всієї України, тому що цей проєкт отримав підтримку одеської кіностудії, яка надала безкоштовний гарантійний лист про те, що у випадку виграшу проєкту, вони 5 років будуть надавати найкращі зразки українських короткометражних фільмів для показу в Херсоні. – зазначає Експерт-тренер Міжнародного республіканського інституту по роботі з молоддю Олег Половцев.

Також усі гості мали можливість покуштувати освячених в церкві яблук, адже захід проходив в день Преображення Господнього (Яблучного Спасу).

Наступні кінопокази будуть відбуватися не тільки в центрі міста, а і в передмісті, у Садово, Комишанах, Антонівці і в Степанівці.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН