Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На острові Хортиця триває реконструкція унікального музею козацтва

На сьогодні тривають ремонтні роботи стелі Музею запорозького козацтва. Не зважаючи на те, що вони будуть проводитись до кінця року, вже 23 серпня  частина даху музею буде працювати у режимі оглядового майданчика.

Ремонт покрівлі та фасаду музею триває. Проводиться гідроізоляція за сучасними технологіями. На сьогодні ремонт стелі виконано на 40%.

Як розповів директор заповідника Максим Остапенко, у підсумку буде створено сучасний музей 21 століття, аналогів якого немає в Україні. Після зовнішніх робіт буде робитися реконструкція внутрішнього простору музею. Наступний крок – його реекспозиція виходячи з потреб часу.

– Роботи тривають, вони проводяться посиленими темпами. На Хортиці Козацьке коло вже працює. Завершені роботи на Кургані Єдності. Хортиця оживає на очах, – відзначив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Очікується, що повноцінно музей відновить свою роботу у 2023 році. Проте, у керівництва Національного заповідника “Хортиця” є бажання почати пускати глядачів в окремі зали  оновленого музею вже наступного року.

Запорізька ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН