Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині жінка врятувала з пожежі трьох дітей

18 серпня об 11:14 на спецлінію 101 надійшла інформація про те, що на вул. Миколи Хвильового у м. Нова Одеса Миколаївського району горить кімната в одноповерховому житловому будинку на шість сімей. У повідомленні йшлося про те, що батьків удома немає, а в помешканні можуть перебувати діти.

На виклик прибули вогнеборці 21 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, відтак з’ясувалось, що дівчаток-близнят 2016 р.н. та їхню сестричку 2018 р.н. винесла з приміщення сусідка – Людмила Сіманенко. Пізніше жінка розповіла, що вдома поралась по господарству і раптом відчула запах диму. «Вибігла надвір. Бачу, дим валить з вікон помешкання, а я ж знаю, що там троє діток. Навіть не розумію, як змогла вибити двері в кімнату, там навіть ручки не було. Смикала, нігтями двері рвала, так вони й відчинились. Щільний дим повалив, аж в очах потемніло. Зайшла, бачу, на підлозі біля дверей обличчям донизу лежить найменше дитинча. Я до неї – вхопила й винесла назовні. Потім розшукала другу, також винесла її, а далі – нічого не видно через дим. Вибігла надвір, набрала у легені повітря і зайшла в помешкання втретє, знайшла останню, винесла і її. Потім повитирала діткам обличчя, почистила носики та ротики – вони були у сажі. Хвала Богові – усі три сестрички живі! Медики прибули на місце, надали невідкладну допомогу та госпіталізували дітей до лікарні Миколаєва», –розповіла Людмила. Наразі стан двох дівчат стабільний, а однієї – важкий.

Вогнеборці загасили пожежу на площі 18 кв. м, її причина встановлюється.

Рятувальники щиро подякували Людмилі Сіманенко за врятовані дитячі життя і номінуватимуть на Всеукраїнську акцію «Герой-рятівник року».

ДСНС

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН