Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тимчасову покрівлю для будинку, що постраждав у пожежі, зробили в Запоріжжі

Про це повідомляє “Український Південь”  з посиланням на сайт міської ради.

У будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7, який постраждав від пожежі, продовжуються відновлювальні роботи. Тут вже повністю прибрали залишки згорілих матеріалів, встановили тимчасову покрівлю над трьома під’їздами. На ще одному під’їзді робітники готують до бетонування перекриття для подальшого встановлення постійної покрівлі. Міський голова Володимир Буряк тримає виконання робіт на особистому контролі.

Покрівля будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7 має бути відновлена у найкоротші терміни. Вже після цього необхідно буде перейти до інших робіт, у тому числі й до ремонту пошкоджених під час надзвичайної ситуації квартир. Таке завдання поставив міський голова Володимир Буряк. На даний момент, завдяки виділенню під час позачергової сесії міської ради на ремонт покрівлі 5 мільйонів гривень, роботи на об’єкті продовжується.

Сьогодні міський голова провів біля будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7 чергове засідання міського штабу з ліквідації наслідків пожежі. Керівники департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради, інших профільних міських служб доповіли про зроблене та про плани на найближчі дні. Володимир Буряк особисто проконтролював хід робіт на покрівлі пошкодженого будинку.

– Зараз робітники працюють на покрівлі п’ятиповерхового під’їзду. Готуються до армування перекриття, яке згодом буде забетоноване. Потім знадобиться час, щоб бетонування набрало необхідної міцності. У цей період бетонування перекриття виконуватиметься над наступним під’їздом, – зазначив Володимир Буряк.

Наразі на покрівлі вже повністю прибрані залишки згорілого матеріалу. Над трьома чотириповерховими під’їздами встановлено тимчасову покрівлю. На п’ятиповерховому під’їзді почались підготовчі роботи для монтажу постійної покрівлі. Тут продовжується демонтаж деяких конструкцій для того, щоб можна було встановлювати постійну покрівлю. Сьогодні мають почати монтаж арматури для подальшого бетонування перекриття над цим під’їздом. Після бетонування перекриття на цьому під’їзді робітники зразу мають перейти до наступного під’їзду для виконання аналогічних робіт.

У будинку вже відновили подачу електроенергії, води, газу. Однак квартири верхніх поверхів поки відключені, адже над ними виконуються ремонтні роботи. Також не підключене електропостачання у квартирах в одному з під’їздів, поки не висохли стіни.

– Завдання у першу чергу відновити покрівлю. Гроші на позачерговій сесії міської ради ми виділили. Якщо роботи продовжуватимуться такими темпами, то вони будуть завершені у заплановані строки. Вже потім можна переходити до відновлення квартир, – сказав Володимир Буряк.

Остаточна вартість всіх робіт з ремонту квартир стане зрозумілою пізніше. Проєктувальники мають вивчити ситуацію по кожній квартирі окремо – стан перекриття, перегородок, наскільки вона зазнала руйнування і так далі. На основі цих даних буде розроблено спільний проєкт. Міський голова нагадав, що роботи буде виконано за кошти бюджету міста. У подальшому за потреби будуть виділятися додаткові кошти.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

FacebookTwitterLiveJournalEmailTelegram

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН