Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівництво Берислава не виконало обіцянку перед обласною радою щодо подолання екологічної проблеми

Про це повідомляє “Український Південь”  з посиланням на допис депутата обласної ради Ігоря Йосипенка:

-На засіданні постійної комісії з питань сільського господарства, земельних відносин та екології під керівництвом голови Альберта Черепахи нами, депутатами Херсонської обласної ради, було розглянуто 14 питань різного спрямування, включаючи і зміни до бюджету.

Одним з кричущих питань стало невиконання Бериславською міською радою своїх зобов’язань. Вийшов дуже неприємний для всіх нас казус. До речі, кілька місяців тому я цю ситуацію передбачив. Бериславська міська рада тоді звернулася до нас, аби ми виділили близько 4 млн грн. на рекультивацію полігону твердих побутових відходів.

У зв’язку з тим, що у фонді охорони навколишнього природного середовища було близько 4 млн, ми пояснили, що таку суму виділити на одне місто ми не можемо.

Тоді знайдено було компроміс співфінансування 25/75% – один мільйон гривень з

спеціального фонду охорони навколишнього природного середовища, а 3 млн.грн повинна була виділити Бериславська міська рада. Мною було запропоновано тимчасово відкласти це питання з розгляду, доки комісії не буде надано підтверджуючі документи про співфінансування в розмірі 3млн.грн., на рекультивацію полігону твердих побутових відходів. Тільки за таких умов ми згодні були надати цей мільйон. На наступній комісії представники Бериславської міськради пояснили, що з певних причин не змогли зібрати позачергову сесію та передбачити необхідні три мільйони для співфінансування. Вони попрохали повірити на слово, що гроші знайдуть!

З повагою до колег певної політичної сили ми пішли назустріч і без відповідного документа надали їм вищезгаданий мільйон. Здивуванню не було меж, коли під час цього засідання комісії представники Бериславської міськради заявили, що виділений 1 млн. гривень обласною радою вони вже витратили, тож роботи зупинилися, тепер їм треба подальше фінансування – 3 млн. гривень. Але коштів у нашому екологічному фонді немає, більше того ми не могли їх витратити лише на одну громаду із 49!!!!!! Неприпустимо було далі чути представника Бериславської міської ради, який перейшов навіть на особисте, звинувачуючи деяких моїх колег-депутатів у обіцянках(!) – профінансувати проєкт у повному обсязі. Але мови про це, звісно ж, не йшло. Тож на майбутнє – наука: лише за наявності документів про співфінасування виділяти кошти громадам. Бо розуміємо, якщо далі цей проєкт фінансувати місцева влада не буде, то ці кошти витрачені дарма, бо сміття, яке розгорнули на 1 млн. гривень, просто заросте бур’яном.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН