Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Члени Ради морського порту Херсон провели засідання

5-го серпня 2021 року члени Ради морського порту Херсон зібралися на черговому засіданні, яке проходило в режимі skype-відеоконференції під головуванням начальника Херсонської філії ДП «АМПУ» В’ячеслава ХАРКАВЕНКА. У заході безпосередньо взяв участь в.о. Голови ДП «АМПУ» Олександр ГОЛОДНИЦЬКИЙ та народний депутат Верховної Ради України Павло ПАВЛІШ.

Вітаючи присутніх, керівник ДП «АМПУ» Олександр ГОЛОДНИЦЬКИЙ зазначив, що підприємство готове виступити активною площадкою, яка сприятиме вирішенню проблемних питань, висловив надію на конструктивний діалог між учасниками, побажав розвитку всім портовим терміналам і залучення нових вантажів до акваторії морського порту Херсон.
Ключовим питанням порядку денного стало погодження та прийняття портовою спільнотою доопрацьованого проєкту Плану розвитку морського порту Херсон на коротко- (5 років), середньо- (10 років) та довгострокову (25 років) перспективу.
«На сьогодні Херсонська філія ДП «АМПУ» здійснила доопрацювання проєкту Плану розвитку морського порту Херсон на коротко- (5 років), середньо- (10 років) та довгострокову (25 років) перспективу в частині внесення деяких уточнень щодо прогнозованих обсягів збільшення вантажообігу при реалізації кожного заходу (проєкту) та привела його у відповідність до вимог оновленої редакції Порядку складання, затвердження та контролю виконання планів розвитку морських портів України. Важливо, щоб даний документ був чітким та прозорим, адже є одним з базових документів, який регламентуватиме розвиток морського порту Херсон на тривалий період часу», – наголосив начальник філії В’ячеслав ХАРКАВЕНКО.
За відповідний документ також висловився присутній на засіданні Ради морського порту Херсон народний депутат Верховної Ради України Павло ПАВЛІШ та зауважив про його важливість як для морського порту Херсон, так і міської громади.
Також, учасникам засідання була доведена інформація щодо підсумкових показників роботи морського порту Херсон за І-ше півріччя 2021 року та продовжено практику щодо діалогу з портовими операторами та стивідорними компаніями стосовно подальших перспектив з обсягів вантажопотоків.

В рамках вже постійного питання порядку денного було проінформовано щодо стану опрацювання проблемних питань, вирішення яких матиме позитивний вплив на покращення діяльності порту та міста.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН