Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі фірма за 5 млн виготовить проєкт нового аеродромного комплексу

КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” збирається замовити розробку проєктної документації на новий аеродромний комплекс – за 4,9 млн грн.

Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро”.

Згідно умов закупівлі, переможець має розробити низку документів, зокрема: основні рішення з інженерної підготовки території і захисту споруд від небезпечних природних чи техногенних факторів, схему генплану та транспортуреконструкції аеродрому з будівництвом нової злітно-посадкової смуги. До проєкту будівництва мають бути включені: руліжні доріжки, перон, місця стоянки, патрульна дорога, льотне поле, світлосигнальне обладнання, радіотехнічна система ближньої навігації, основна аварійно-рятувальна станція, злітно-посадкові смуги.

Строк проєктування – 150 днів з дня видачі замовником вихідних даних.

На тендер подалося два учасники – ТОВ “Київаеропроект” та ТОВ “Інститут Укрдорпроект” з відповідними пропозиціями 4,9 та 4,95 млн грн. 

Нині аеропорт оцінює пропозицію ТОВ “Київаеропроект” і якщо у замовника не виникне претензій до документів фірми, він має підписати з нею угоду.

“Київаеропроект” належить киянину Вагану Товмасяну та Віталію Макарі. Товмасян – це депутат Київської міської ради від партії “Єдність Олександра Омельченка”.

У системі “Прозоро” фірма загалом виграла 5 підрядів – всі без конкурсу і від КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя”. Загальна сума угод – 8,3 млн грн, це: ремонт аеродромних покриттів та проєктні роботи з реконструкції пасажирського перону.

zr.zp.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН