Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бердянську вперше відбудеться масштабна велосипедна подія «Велопарад дівчат»

8 серпня о 10:00 у Бердянську вперше відбудеться масштабна велосипедна подія «Велопарад дівчат». У рамках заходу учасниці проїдуть містом за маршрутом, який починається від ТЦ «Екватор», та фінішують на Приморські площі. Протяжність маршруту – 5,7 км.

Велопарад дівчат – це захід, який популяризує безпечне та комфортне пересування містом. Жінок-велосипедисток менше на дорозі через їх страх виїжджати на вулиці, на яких відсутня велосипедна інфраструктура. Тому Велопарад дівчат покликаний показати владі міста та його жителям тих, для кого потрібно розвивати велосипедну інфраструктуру.

Також в рамках заходу організатори наголошують на важливості дотримання дистанції у 1,5 метри між велосипедистами та автомобілістами на дорозі. Адже саме така дистанція вважається правильною задля безпечного пересування.

Традиційний дрескод для вело параду дівчат – CycleChic (велосипедний шик). Цей стиль виник на противагу уявленню про їзду на велосипеді як таку, що потребує спеціального екіпірування і підходить не для всіх випадків. Натомість закликають приймати велосипед як «нормальний», повсякденний засіб, яким можна користуватися і в діловому костюмі, і в сукні.

Організатори мають на меті заохотити жінок користуватися велосипедом і довести, що велосипедист – це не лише чоловік у спортивній формі, а будь-хто у будь-якому одязі.
Також організатори проводять набір ведучих маршалів для супроводу колони та волонтерів для організації заходу.
Реєстрація на ведучих маршалів на Велопарад дівчат у Бердянську: https://forms.gle/N51h3gsm5LaiXPqe8

Реєстрація на волонтерів на Велопарад дівчат у Бердянську: https://forms.gle/EjvJhaqrGtvTD2L19

Довідки за номером: (063) 239-96-16, Лілія Статівко, pr-менеджерка ГО “Спільно HUB”.

Захід «Велопарад дівчат у Бердянську» проходить у межах проєкту «Взаємодія поліції та громади задля підвищення безпеки велосипедистів на дорогах Мелітополя та Бердянська», який реалізується громадською організацією «Спільно HUB» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Бердянська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН