Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У дитячому таборі в Запорізькій області дітей мало не нагодували булками з мурахами

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Запорізькій області систематично проводиться моніторинг дитячих закладів оздоровлення і відпочинку. Особливу увагу фахівці приділяють дотриманню санітарного законодавства та безпечності харчування. На жаль, практично в кожному закладі мали місце порушення діючого законодавства. Зауважимо, що на початку курортного сезону під час перевірок порушень не зафіксовано і дитячі оздоровчі заклади були повністю готові до зустрічі дітей. Однак, в деяких таборах, на жаль, ця картина кардинально змінюється після відкриття та протягом заїздів.

Окрему увагу слід приділити кричущій ситуації у дитячому закладі в смт. Кирилівка (на Федотовій косі). Під час його перевірки співробітники Головного управління виявили, що в мучному цеху на технологічному обладнанні, столах, стінах, підвіконні були наявні мурахи. В складському приміщенні для сировини під брудною тканиною, навалом охолоджувалися свіжовипечені булки з зазначеного цеху. Для приготування страв комірником закладу були видані огірки з ознаками ураження гниллю. Також було не впорядковано ведення документації стосовно обігу сировини та харчових продуктів.

За вимогою спеціалістів Держпродспоживслужби здоба та овочі , які непридатні для вживання, бракеражною комісією були зняті з видачі та утилізовані. Мучний цех закладу зачинено для проведення дезінсекції з подальшим генеральним прибиранням. Протягом доби ці заходи проведено, що наступного дня підтвердила лабораторія. На чотирьох відповідальних осіб складено протоколи про адміністративні порушення. На теперішній час всі виявлені недоліки усунені, про що керівництвом письмово повідомлено та підтверджено лабораторно.

Так лише в липні місяці спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, здійснено 34 моніторингових візитів з лабораторними дослідженнями до 18 працюючих закладів. Під час перевірок фахівці фіксували, наприклад, що в закладах відсутній контроль за прибиранням приміщень, несвоєчасно проводиться видалення сміття, на зберіганні були виявлені продукти, термін реалізації яких спливав найближчими днями та ін.

Керівники закладів за вимогами Держпродспоживслужби порушення негайно усунули. Додаткові заходи контролю будуть проведені фахівцями наступного тижня.

За результатами проведених обстежень ДЗОВ до адміністративної відповідальності всього в минулому місяці притягнуто 30 осіб, керівництву закладів надані приписи та пропозиції, проінформовані органи влади та місцевого самоврядування.

З працівниками закладів постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо дотримання вимог санітарного законодавства, виконання протиепідемічних заходів, профілактики кишкових захворювань.

Держпродспоживслужба у Запорізькій області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН