Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До ХДУ цього року вступили 1058 студентів

У ХДУ підбивають підсумки цьогорічної вступної кампанії, повідомляє Український Південь з посиланням на допис ректора вишу Олександра Співаковського:

– Хроніки вступної кампанії: підбиваємо підсумки етапу прийому оригіналів документів від абітурієнтів, які рекомендовані на зарахування за державним замовленням на здобуття бакалаврської та магістерської освіти. Маємо 1058 нових студентів! З них 751 будуть навчатися на бакалавра, 307 – у магістратурі. Звичайно, це не остаточний результат цьогорічної вступної кампанії, адже будуть ще зарахування на контракт, вступ за результатами другої та третьої хвиль, додаткова сесія ЄВІ для вступників до магістратури тощо.

Але в цілому тренди зрозумілі. Акцентую увагу на певних висновках.

– Попередній аналіз тенденцій вступної кампанії у розрізі України продемонстрував, що вподобання абітурієнтів зосереджені на закладах вищої освіти Києва, Львова, Харкова. На мою думку, з цим викликом регіональній вищій освіті Херсонський державний університет впорався! Ми є лідером у Херсонській області, за даними ЄДЕБО, по кількості поданих заяв вступників;

– стратегічна мета, яку ми перед собою ставили – залучення абітурієнтів з високими конкурсними балами, досягнута. В цілому по університету середній конкурсний бал вступників зріс на 3 пункти у порівнянні з минулим роком (зараз 168,9), що свідчить про довіру до рівня освіти, яку надає Херсонський державний університет. Орієнтуємося на якість, а ні на кількість. Зменшення контингенту – теж тренд. Це особливо важливо усвідомлювати у період, коли триває дискусія про необхідність об’єднання університетів у регіонах та створення потужного освітньо-наукового центру;

– осучаснення освітніх програм, наближення освіти до вимог ринку праці, студентоцентризм – це ті речі, над якими ми працювали останні півтора роки.

Наражались на внутрішній спротив, але йшли й будемо йти вперед, щоб дати якісну освіту як дійсним, так і майбутнім студентам. Диплом Херсонського державного університету набирає ваги!

– кількість заяв у розрізі факультетів, зацікавленість бакалаврів та випускників минулих років продовжувати освіту в магістратурі свідчать про те, що ми впевнено тримаємо статус класичного університету, є серйозним науковим майданчиком для реалізації освітніх потреб жителів області. Факультети бізнесу й права, української й іноземної філології та журналістики, традиційно педагогічний факультет є лідерами по кількості поданих заяв вступників;

Дякую проректорам, деканам, працівникам приймальної комісії, всім, хто був залучений у процес в умовах літньої спеки та ажіотажу вступників, викликаному обмеженням прийому оригіналів у часі. Ми провели цей етап вступної кампанії на високому рівні!

P.S. Особлива подяка талісману нашого університету – ученому коту Василю, який без вихідних чергував у приймальній комісії та знайомився з майбутніми студентами. Він, безперечно, заслуговує на заохочення. Яке саме – дізнаєтеся згодом!)

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН