Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для Громадського бюджету Херсона учасники Школи молодого політика презентували 4 проєкти (відео)

Учасники Школи Молодого політика від Міжнародного республіканського інституту презентували у Херсонському академічному ліцеї імені Мішукова чотири публічні інфраструктурних проєкти, які мають всі шанси потрапити до Громадського бюджету Херсона і бути втіленими в життя.

Школа молодого політика об’єднала активну, талановиту молодь Херсона, якій не байдуже яким буде майбутнє рідного міста. Школярі і студенти пройшли спочатку відбір, активно брали участь у тренінгах і вебінарах різного рівня експертів, вчилися працювати в команді, писати проєкти. На старт вийшло чотири проєкти, які цікаві і для безпосередніх учасників Школи молодого політика, і які повинні покращити інфраструктуру нашої громади.

Працюючи над проектами молодь вчилась відчувати і аналізувати буденне життя навколо, думаючи, як змінити його. На презентації проектів присутні ліцеїсти їх батьки, підприємці, депутати Херсонської міської ради та члени координаційного комітету Громадського бюджету. Що ж пропонують діти у 4 проєктах, які теми стали для них актуальні? Можливо – це стане орієнтиром для місцевої влади в змінах, на які потребує громада.

Проєкт «Острівок безпеки». Він передбачає залучення всіх можливих ресурсів міста і усіх небайдужих мешканців до того, щоб створити на вулицях, між школою і домівкою, безпечний простір для своїх дітей. Наступний проєкт – мобільний кінотеатр на відкритому повітрі «KinoGoOn», освітній і культурний простір у всіх кутках і передмістях Херсона.

Він дасть можливість безкоштовно знайомити усіх мешканців Херсона з шедеврами українського і світового кіно. А також забезпечить живе спілкування, якого зараз не вистачає багатьом людям. Не обійшли увагою учасники проєкту актуальну на сьогодні тему щодо здоров’я мешканців Херсона. Діти пропонують створити на захаращеному пустирі сучасний спортивний майданчик. Там зможуть проводити вільне дозвілля та займатися спортом усі бажаючі, незалежно від віку та соціального становища.

Наступний проєкт – це відверта і чесна відповідь на те, чому молодь їде з Херсона Прямо і прагматично діти розпоаідають: щоб молодь залишалися у місті, їм потрібен простір, де вони зможуть реалізовувати себе і залучати до цього інших. Тому їх пропозиція – створення Молодіжного центру «НадихайРозвивайМолодь». Вони детально розписали, що потрібно для його відкриття, а також яким чином він має працювати і бути корисним для молоді та усієї громади.

Громадський бюджет дозволяє реалізувати ідеї, які йдуть безпосередньо від жителів громади і приємно, що молодь Херсона долучається до нього. Проєкти молоді актуальні для громади, тож наступний етап для цих 4 команд – це публічна презентація проєктів на сесії Херсонської міської ради, а це ще відповідальніше.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН