Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Територіальні громади Херсонщини об’єдналися в кластер “Соляна дорога”

На VII Таврійському Туристичному Конгресі, який проходив у Новій Каховці, 9 територіальних громад Херсонщини підписали Меморандум про співпрацю в рамках проєкту «Туристичний кластер «Соляна дорога».

Туризм – це один із найпопулярніших видів відпочинку в наш час. Людям подобається бувати в нових місцях , пізнаючи світ. Часто вони надають перевагу закордонним турам , навіть не усвідомлюючи, які історичні перли знаходяться зовсім поряд. Херсонська область наповнена найрізноманітнішими туристичними локаціями, кожна з яких може вразити своєю красою та історією. Маршрут “Соляна дорога” єднає громади і відкриває їх для мандрівників.

Туристичний кластер направлений на те ,щоб об’єднати найяскравіші туристичні місця Херсонщини та запропонувати туристам унікальні розваги у степах, якими колись чумаки ходили за сіллю. На сьогодні цей туристичний коридор протяжністю в 250 кілометрів через 15 населених пунктів та має 38 локацій.

Починатиметься маршрут із Нової Каховки- міста тисячі джерел. Таке об’єднання в один Туристичний маршрут несе за собою багато позитивних наслідків , адже кожна локація буде розвиватися і привертати увагу багатьох туристів.

Проєкт «Соляна дорога» не потребує бюджетних «вливань», адже до його реалізації будуть залучатися місцеві підприємці. Також утворення кластеру розраховано на багато років, упродовж яких послуги та пропозиції для туристів вдосконалюватимуться.

Камянська Січ – єдина, залишки якої збереглись на теренах України, саме тут і була переправа чумаків за сіллю, цей Туристичний об’єкт також увійшов до кластеру “Сольона дорога”, відкриваючи нові перспективи для Милівської територіальної громади, села Ресупубліканець. Вражаюча історія, неповторні краєвиди, привітні люди та ще багато цікавого чекає на тих, хто подорожуватиме “Соляною дорогою” і крокуватиме по слідам чумаків.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН