Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні до ХДУ завітав посол республіки Кіпр – Луїс Телемаху

Повідомляє ректор Херсонського державного університету, Олександр Співаковський, на своїй сторінці Фейсбук:

Раді були приймати у Херсонському державному університеті Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Кіпр в Україні пана Луїса Телемаху.
Пан Посол другий день знаходиться у Херсоні, мав зустрічі з керівництвом області та міста. Дуже важливо, що частину свого візиту він присвятив саме знайомству із закладами вищої освіти регіону, відвідавши наш університет з почесною місією.
Сьогодні ми підписали угоду про співробітництво з Технологічним Університетом Кіпру (місто Ламасол). У цьому процесі пан Посол виступає не просто посередником, а ініціатором. Кіпр є найменшою країною членом Європейського Союзу, і при цьому є лідером по освоєнню коштів ЄС на інновації, зелені технології, діджиталізацію. І велику роль у розвитку цих напрямків відіграють саме університети, стаючи майданчиками для впровадження стартапів, продукування нових ідей, підготовки кваліфікованих фахівців. Тому, звичайно, ми зацікавлені у співпраці, у комунікації між студентами та викладачами.
Сучасний світ дає безліч можливостей, але потрібно розуміти, аби долучитися до міжнародних проєктів, отримати новий досвід – у студентів та викладачів мають бути сильна внутрішня мотивація та знання англійської мови як мови міжнародного спілкування. З другим пунктом доведеться серйозно працювати й ми вже розпочали цю роботу.
Щодо напрямків співробітництва, то це можуть бути спільні дослідження у галузі мистецтва, співпраця у сфері туризму та інформаційних технологій. У нас є потужні кафедри, науковці, активні студенти, які здатні побудувати конструктивні взаємовідносини з кіпрськими партнерами. Такий досвід співпраці у нас вже є з університетами Європи та США. Суть міжнародної дипломатії у відкритті можливостей. Але не для того, щоб наші студенти та викладачі виїжджали за кордон, а для того, щоб люди з різних країн на своєму професійному рівні збагачували один одного, навчалися й розвивали свою землю, свою батьківщину.
Мали можливість коротко ознайомити пана Луїса Телемаху зі структурою нашого університету, показати інфраструктуру. Пан Посол навіть трохи, незважаючи на літо, спеку та канікули, поринув у студентське життя: зараз працює басейн, в університеті триває вступна кампанія, у приймальній комісії свої питання вирішують абітурієнти, йдуть екзамени, у затишному парку багато молоді…

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН