Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській облраді обговорюють шляхи профілактики протизаконній торгівлі людьми

Торгівля людьми – це протизаконна торгівля в цілях комерційної, сексуальної експлуатації або примусової праці.

Профілактика – ефективний метод у боротьбі з торгівлею людьми та нелегальною міграцією” –  наголосив перший заступник голови обласної ради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський у ході традиційної селекторної наради щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку області.

На території Херсонської області в складі кримінальної поліції Національної поліції України створено підрозділ міграційної поліції, до основних завдань яких належить протидія торгівлі людьми та нелегальній міграції.

За словами представника відділу міграційної поліції ГУНП Херсонської області, для нашої держави та Херсонщини, зокрема, таке явище є надзвичайно поширеним у зв’язку із недостатньою обізнаністю населення, а також відсутністю належної системи захисту потерпілих, недостатнього покарання злочинців.

Тому в публічному просторі, громадських місцях населених пунктів Херсонщини буде розміщено інформацію про «гарячу лінію», куди можуть звернутися свідки або жертви торгівлі людьми. ЇЇ НОМЕР 116 123.

«Найефективнішим методом роботи є профілактика. Наприклад, одним з найбільших транспортних хабів є наш аеропорт. Також у нас працює програма «Безпечне місто». Пропоную долучити керівництво аеропорту до роботи з цією програмо. А саме встановити додаткові камери в аеропорті, які будуть підключені до системи розпізнавання обличь. Впевнений, що це також надасть додаткову ефективність у цьому напрямі. Адже можна буде відслідковувати людей, які незаконно знаходяться на території Херсонщини, України в цілому», – підкреслив Юрій Соболевський.

Разом з тим, він додав, що обласна рада готова надати в обласних закладах площі, майданчики для розміщення відповідної інформації профілактичного характеру.

«Прошу голів громад долучитися до інформаційно-роз’яснювальної роботи та сприяти поліції у розміщенні профілактичних матеріалів стосовно торгівлі людьми та незаконної міграції», – звернувся Юрій Соболевський до голів територіальних громад.
Також він запропонував долучити лідерів релігійних громад до інформаційно-роз’яснювальної кампанії , особливо стосовно місць компактного проживання національних меншин.

Крім того, під час наради обговорили питання підготовки та участь в заходах до 30-річчя незалежності України.
У цьому контексті Юрій Соболевський запропонував спільно з держархівом опрацювати та висвітлювати на різних ресурсах історію виданих особистостей Херсонщини.

Джерело – Херсонська Обласна рада.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН