Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дар’ївській громаді не вистачає коштів на власний розвиток

У сільради виникли проблеми з наповненням бюджету.

Зменшення надходжень за всіма бюджетоутворюючими податками зафіксовано у Дар’ївській громаді Херсонського району.

— Сільрада в цьому році не забезпечила виконання планових доходів до свого бюджету. Як результат — нею не доотримано 1,1 млн грн. Скоротились надходження за єдиним податком та всіма іншими бюджетоутворюючими податками. Громада зараз посідає нижче місце за обсягом доходів, які заробляє самостійно, — повідомила під час селекторної наради в Херсонській облдержадміністрації 19 липня директорка департаменту фінансів ХОДА Наталія Вітренко.

За її словами, це може призвести до великої податкової заборгованості в Дар’ївці вже наприкінці цього року.

— Дуже хотілося б, щоб громада мала не лише бюджет утримання, а й хоча б трохи бюджет розвитку. Бо територія повинна розвиватися. Тому пропоную Дар’ївці проаналізувати всі свої не першочергові видатки, — додала Наталія Вітренко.

— Ми працюємо над цим, — запевнив голова Дар’ївської громади Іван Корінь. — Зокрема, ми завершили інвентаризацію наших населених пунктів і зараз розглядаємо грошові оцінки земель. Наразі ми виконуємо бюджет на 94%, але дайте мені час і буде 100%. Я стараюся це зробити.

Нагадаємо, що до Дар’ївської громади увійшли населені пункти Дар’ївської, Інгулецької, Микільської, Токарівської, Федорівської і Лиманецької сільрад колишнього Білозерського та Бериславського районів.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН