Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

30 відсотків харчових продуктів потрапляє на смітник

Чи знаєте ви, що від 30 до 40% харчових продуктів у всьому світі потрапляє на смітник? Водночас більш ніж 800 млн людей у світі голодують. Згідно з розрахунками ООН, щоб прогодувати населення планети, яке постійно збільшується, до 2050 року потрібно буде виготовляти на 50% їжі більше, ніж зараз, повідомляє SEEDS. Продовольча безпека людства під загрозою, особливо це стосується регіонів, де і зараз люди недостатньо забезпечені харчовими продуктами. Але вихід є, говорить Катерина Звєрєва, міжнародний консультант ФАО ООН, засновниця агромедіа-агенції Sapienza. У публікації для Forbes вона розповіла, як змінюються світові продовольчі системи.

Негативний вплив на довкілля та здоров’я людей, який спричиняється під час виробництва продовольства, можна знизити багатьма способами. Один з них – регенеративне сільське господарство. Такий вид господарської діяльності передбачає зменшення обсягів використання пестицидів, застосування біологічних добрив, дотримування сівозмін та ін. До таких змін спочатку легше буде перейти невеликим сільськогосподарським виробникам.

Також зменшенню вуглецевого та сміттєвого забруднення, а отже і впливу людини на зміни клімату, сприяє відмова від пластикового пакування. Наразі це є світовим трендом, тому протягом найближчих років, орієнтуючись на запит споживачів, виробники харчових продуктів відмовляться від пластику, зазначає Катерина Звєрєва.

Також виробники продуктів мають орієнтуватися на ще один тренд – популярність здорової їжі. Зокрема, зростатиме попит на морепродукти, овочі, фрукти та складні вуглеводи, такі як вівсянка.

SEEDS.org.ua

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН