Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський ліцей харчової промисловості на межі закриття

Про те що унікальний навчальний заклад для півдня України планують закрити, працівники дізнались ще 10 червня, повідомляє Український Південь з посиланням на допис Вікторії Базиченко.

Працівники Херсонського професійного ліцею харчової промисловості опинилися у невизначеному стані, тому що офіційних документів на підтвердження того, що навчальний заклад закривають, вони не отримали. Попередню інформацію про те, що їх робота буде припинена, вони дізналися усно, коли їм сказали, що не вистачає коштів на утримання ліцею.

Тому зараз колектив звертається до міських депутатів із проханням все ж таки підтримати ліцей:

– Питання до місцевої влади і управління освіти: чому і як збираються закрити (реорганізувати, ліквідувати) єдиний!!! у південному аграрному регіоні навчальний заклад, який веде підготовку таких кваліфікованих робітників, як “Контролер харчової продукції, лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу”, “Тістороб, пекар” та ін.? Чому такі підприємства міста як ПАТ “Херсонський хлібокомбінат”, ПАТ “Дніпровський термінал”, філія “Асоціація дитячого харчування” в місті Херсон – завод дитячого харчування, зацікавлені у нашому функціонуванні та підготовці робітничих кадрів, а місцева влада – ні? Чому колектив ХПЛХП змушений протягом тривалого часу відстоювати своє законне право працювати, здійснювати освітню діяльність, а батьки і учні – отримувати повну загальну середню освіту і диплом за обраною професією???
Де мають вчитись діти з малозабезпечених родин, діти – сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, якщо більшість навчальних закладів міста їм просто не по кишені???, – пише викладачка ліцею.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН