Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Розпочато будівництво Центру олімпійських видів спорту у Новій Каховці (відео)

На території Херсонщини в місті Нова Каховка відбувається унікальна подія — розпочато будівельно-монтажні роботи Центру олімпійських видів спорту «H2О Нова Каховка», який є результатом співпраці державних і місцевих керівників.
Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко зазначив: «На чолі всього цього стоїть Президент України, бо він рік тому дав старт для втілення цього проєкту на півдні держави. Він стане потужною базою для підготовки спортсменів з 22 видів спорту, матиме три басейни олімпійського стандарту, спортивні зали для боротьби, боксу, художньої гімнастики, ігрових видів спорту, а також 70-метрову спортивну залу для стрільби з лука та інше. Зведення цього комплексу поставлено на контроль в офісі Президента України, як дуже важливого об’єкту на території України».

Нова Каховка географічно розташована в центрі області. Тому це чудове місцерозташування для такого масштабного об’єкту щодо доступності до об`єкту з різних терторіальних громад та районів. Виховання здорової нації, зайняття масовими видами спорту українців є пріоритет нинішньої влади.

Народний депутат України Павло Павліш підкреслив: «Цей об’єкт дуже важливий не тільки для міста Нова Каховка, а й для всієї Херсонської області загалом. Ми можемо побачити на касках наших будівельників напис «Велике будівництво». Це дійсно було рішення голови держави Володимира Зеленського, який надав нам можливість отримати в центрі Херсонської області такий важливий об’єкт, де будуть займатися спортом і діти, і дорослі. Цей об’єкт має і всеукраїнське значення. Коли виступають на міжнародних аренах наші спортсмени і підіймається український прапор, нам все одно з якого куточку країни він, бо за нього вболіває вся держава. Впевнений – і докладу максимум зусиль, щоб цей об`єкт був побудований швидкими темпами, вірю, що тут невдовзі будуть зростатимуть майбутні олімпійські чемпіони України!».

Вартість об’єкту — 434 млн грн. На цей рік виділено 90 млн з державного бюджету і 10 млн як елемент співфінансування з міського. Реалізація проєкту запланована на три роки. Будівництво масштабного спорткомплексу надає нові робочі місця та наповнення бюджету.

До речі, Херсонщину на олімпійських іграх в Токіо представлятимуть 6 спортсменів, з яких три – з Нової Каховки.


Підготувала Марина Азізова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН