Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні вирішуватимуть долю початку будівництва Центру Олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка»

23 січня в Херсонській облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку та проектів-переможців «Всеукраїнського громадського бюджету», що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. 

Новокаховською міською радою та її виконавчим комітетом підготовлено та направлено на розгляд регіональної комісії  пакет документів проекту: «Будівництво Центру Олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка» по проспекту Дніпровський, 18-а у м.Нова Каховка, Херсонської області».

Центр Олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка», являє собою багатофункціональний спортивний комплекс, який відповідає всім сучасним вимогам до таких об’єктів та міжнародним стандартам, експлуатується упродовж всього року, окрім програм реабілітації та оздоровчого плавання, спортивних тренувань, організації водних свят, здатний забезпечити проведення змагань в водних видів спорту відповідно до вимог Міжнародної федерації з плавання.

Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко особисто презентував проект будівництва комплексу голові Херсонської облдержадміністрації Юрію Гусєву, який виказав та пообіцяв всебічну підтримку ініциативі новокаховчан. “Цей об’єкт не належить Новій Каховці, він може стати прикрасою всієї області. Рівень, якість і вимоги до спортивних споруд, які закладені в проєкті, дозволять проводити на його базі чемпіонати України та Європи. Простий басейн ми б могли й своїми силами побудувати у місті. А Центр олімпійських видів спорту має презентувати всю область», – зазначив на зустрічі Володимир Коваленко.

На виготовлення проєктної документації водно-спортивного комплексу вже витрачено близько 4 мільйонів гривень (співфінансування обласного та місцевого бюджету) з залученням особистих коштів депутата Верховної Ради Ігоря Колихаєва. Вже отримані усі необхідні технічні умови та висновки експертів.

Залишкова вартість проекту становить 431 897,543 тис.грн. Тривалість будівництва – 36 місяців.

З Державного фонду регіонального розвитку у 2020 році на реалізацію проекту планується залучити 60 млн.грн.

Новокаховчани та всі мешканці області мають надію, що завтра члени регіональної комісії підтримають ідею будівництва Центру Олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка» задля створення новітньої спортивної інфраструктури європейського рівня, популяризації масового спорту та підвищення іміджу України на міжнародному рівні.

Online NK

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН