Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бердянську відновлять студентський гуртожиток

Гуртожиток №1 Бердянського державного педагогічного університету ремонтується коштом інвестиційного банку та за рахунок державного бюджету.

Існуючий гуртожиток – це п’ятиповерхова будівля, побудована в 1975 році. Будівля знаходилася в поганому стані і не відповідала сучасним стандартам, але основні конструктивні елементи збереглися добре.

У гуртожитку планується зробити утеплення даху та заміну покрівельного покриття, утеплення фасаду та цоколю, заміну вікон та дверей, внутрішнє оздоблення приміщень, облаштування під’їзду та створення умов для проживання людей з обмеженими можливостями, заміну внутрішнього водопостачання та каналізації, заміну внутрішньої системи опалення, електрозабезпечення та електроосвітлення, облаштування автоматичної пожежної сигналізації з оповіщенням, облаштування 144 кімнат, спортзалу, 10 кухонь, молодіжного хабу тощо.

На сьогодні проведені  демонтажні роботи, встановлені металопластикові вікна та балконні двері, частково змонтовано електропроводку, прокладено протипожежний трубопровід, забезпечено опалення. Наразі тривають роботи з утеплення фасаду та внутрішнє оздоблення приміщень.

–  Студенти мають вчитися та проживати в комфортних умовах. Будівля буде повністю оновлена та модернізована. В результаті житло отримають близько 300 студентів, які вчаться у педагогічному університеті, – відзначив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Загальна вартість об’єкту становить 26,5 млн грн. Завершити капітальний ремонт гуртожитку планують наприкінці жовтня цього року. Поки триває ремонт, студенти будуть жити в інших гуртожитках.

Після реконструкції гуртожиток зможе прийняти 282 студенти, у тому числі 10 обладнаних місць для маломобільних груп населення.

Запорізька ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН