Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великій Лепетисі розпочалася робота з розробки стратегії розвитку громади

7 липня, відповідно до розпорядження селищного голови від 02.07.2021 року №92 у приміщенні селищної ради відбулося перше засідання робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Великолепетиської громади на 2022-2027 роки»

Стратегія розвитку громади є одним із ключових документів, що визначає стратегічне бачення громади та описує шляхи і засоби досягнення стратегічних цілей.

Процес розроблення стратегії сталого розвитку розпочався з ініціативи селищного голови Максима Колокота, який у своєму вступному слові відзначив важливість цього документу для створення спроможної громади, яка у майбутньому процвітатиме та розвиватиметься. «Стратегія – це дороговказ, без якого у громади відсутнє якісне майбутнє, – зауважив очільник громади, – стратегія – це не просто документ, а спільна чітка робота і бачення – де ми хочемо бути через 5, 7, 10 років».

Тож стратегія розвитку – це такий собі вибір пріоритетів, і якщо ми будемо чітко їх усвідомлювати, та керуватися саме ними, у нас все вийде. Недофінансовані пріоритети – викинуті кошти на вітер.

Під час першого засідання відбулося ознайомлення зі складом робочої групи, із методологію розроблення стратегії, розподілено обов’язки, обговорено та затверджено орієнтовний план роботи, що був представлений начальником відділу соціально-культурної сфери Великолепетиської селищної ради Тетяною Трохименко.

Наступним етапом процесу стратегування буде проведення детального соціально-економічного аналізу громади. У ході засідання учасники коротко обговорили соціологічне дослідження, яке на сьогоднішній день проводиться у громаді (на офіційному сайті селищної ради)з метою виявлення найбільш гострих проблем нашої громади і визначення напрямів її подальшого розвитку Результати такого опитування доповнюватимуть висновки отримані у процесі аналізу статистичної інформації.

У ході обговорення закликали і старост активно надавати пропозиції щодо розвитку сільських територій, щоб інтереси усіх жителів громади були враховані максимально, незалежно від населеного пункту, у якому вони проживають.

Під час засідання було зауважено, що восени планується погодження проєкту стратегії розвитку Великолепетиської громади (презентація для громадськості) в цілому а також проведено громадське обговорення проєкту стратегії.

Залучення широкого кола громадян до творення стратегії розвитку громади дозволяє, ідентифікувати та знайти прийнятні шляхи усунення проблем громади, забезпечити налагодження діалогу між громадськістю та владою. При цьому однією з основних складових процесу планування  є обов’язкова участь у ньому усіх активних та заці­кавлених представників громади. Розроблена таким чином  стратегія відображає інтереси усіх громадян, а тому сприймається громадою як «своя». Створений разом з громадою стратегічний план незалежно від особистісних якостей керівників, або політичної ситуації спрямовується на покращення стандартів життя, зміц­нення місцевої демократії.

Подання на затвердження сесії Великолепетиської селищної ради стратегії розвитку Великолепетиської громади на 2022-2027 роки відбудеться разом із прийняттям бюджету на 2022 рік.

Великолепетиська громада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН