Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині рятувальники провели рейд з дотримання пожежної безпеки на час збору врожаю зернових (відео)

Представники Головного управління ДСНС області провели рейд щодо дотримання заходів протипожежної безпеки на час збору врожаю. До цієї роботи були залучені і журналісти місцевих мас-медіа. Вже разом вони побували у сільськогосподарському підприємстві «Тарасівська іскра».

Цьогоріч через сильні опади збір врожаю дещо затримався. Комбайни змогли вийти у поле лише день тому. Проте і сьогодні через сильну вологість землі косити досить важко. Комбайни час від часу грузнуть, і їм на допомогу вирушає трактор.

Зі слів директора підприємства за всі тридцять років це вперше така ситуація на полях Херсонщини. Навіть обпашку зробити складно через надзвичайно вологий грунт. А от обкоси біля автошляхів на полях цього підприємства зроблені.

Комбайни заздалегідь перевірені на технічну справність, є вогнегасники, комбайнер легко продемонстрував як буде діяти у випадку пожежі, добре знає як користуватися вогнегасником.

Рейдова бригада провела обстеження і на території зернотоку. Оглянули приймальні бункера, де сортують зерно, відкритий тік, місце проведення газозварювальних робіт, оцінили стан електрогосподарства, перевірили наявність протипожежного водопостачання, первинних засобів пожежогасіння. І вказали на деякі недоліки: необхідну заміну ламп накалювання на світодіодні у сортувальних бункерах, дообладнати протипожежний щит та провести повторне технічне обслуговування вогнегасників, оскільки деякі з них виявились прострочені.

Також у поле зору рятувальників потрапили поля пайовиків, де вздовж трас відсутні обкоси. Саме ця міра є необхідною, адже кинуті на узбіччя не загашені недопалки, сірники можуть спричинити займання зернових.

Загалом жнива на Херсонщині стартували, і хочеться сподіватись, що пройдуть вони без втрат через пожежі.

ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН