Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На набережній у Херсоні відновили полив

Сьогодні у Херсоні вперше за багато років відновили полив зелених зон на набережній проспекту Ушакова.
На думку міського голови Ігоря Колихаєва, набережна має стати візитівкою Херсона. Нині, на жаль, вона потребує осучаснення та облаштування. Цьогоріч місто не може собі дозволити модернізацію цієї території, але зробити її привабливою: зеленою та чистою (без сухої трави та сміття) – може.

За дорученням міського голови інспекція із контролю за благоустроєм міста спільно із представниками департаменту міського господарства, КП «Херсонводоканал», КП «Гарантія», підрядних організацій департаменту міського господарства вивчала стан справ на там. Зокрема, цікавилася можливостями поливу нового сучасного газону, який хочуть облаштувати на набережній.

Справа у тому, що колись на одній із зелених зон тут стояв літній майданчик. Його власник провів систему крапельного поливу. Присутні намагалися з’ясувати можливість її відновлення. Сьогодні було досліджено підведення води у колодязях, технічні можливості системи та вперше за багато років відновлено полив.

«Отже, розвиток подій можливий наступним чином: вмикаємо полив та передаємо об’єкт на баланс КП «Гарантія», – прорезюмувала побачене керівниця інспекції Олена Мазур.

Також інспектори вивчали особливості, зонування території, роботу підрядних організацій з прибирання, можливості встановлення елементів благоустрою біля свого бізнесу підприємцями.

Мова зайшла про те, що чистоті на набережній заважає поява великих стихійних звалищ, що виникають, коли відпочивальники викидають сміття, яке привозять з дач. Стало зрозуміло, що дворазового вивезення сміття, яке здійснюють підрядні організації з цієї території, недостатньо.

Для розв’язання проблеми відбудеться нарада із підприємцями, що займаються водними перевезеннями. З ними будуть укладатися окремі договори щодо цього – і сміття вивозитиметься із набережної частіше.

Окрім того, один із власників закладу харчування виявив бажання встановити лавочки та поставити вбиральню для містян.

Очікується, що набережна стане привабливим місцем для відпочинку херсонців, адже там застелять новий газон, організують частіший вивіз сміття, а також містяни зможуть скористатися на території елементами благоустрою від соціально відповідальних підприємців.

Херонська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН