Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні планують реконструювати центральну набережну

Одне із найпопулярніших місць для відпочинку у Херсоні – набережна на проспекті Ушакова, яка знаходиться поблизу туристичного комплексу «Фрегат».

Щодня, особливо у вечірній час, там збираються сотні херсонців, щоб прогулятися набережною біля Дніпра. Також вона користується неабияким попитом серед організаторів фестивалів, які проходять у місті.

Натомість, не дивлячись на свою популярність, набережна знаходиться далеко не у найкращому стані.

Для того, щоб зробити набережну на проспекті Ушакова комфортнішою, доступнішою та привабити до неї більше місцевих мешканців та туристів планується її реконструкція.

Так, ПРАТ «Туристичний комплекс «Фрегат» оголосила про проведення закритого архітектурного конкурсу, де буде обрано найкращі пропозиції щодо відновлення набережної та туристичного комплексу «Фрегат». Відповідне оголошення було розміщено на офіційному сайті Херсонської міськради.

Призовий фонд конкурсу склав 27 тис. грн. Автор найкращого проекту із реконструкції набережної отримає приз у розмірі 15 тис. грн. Конкурсанти, які займуть друге та третє місце будуть нагороджені грошовими призами у розмірі 10 й 5 тис. грн відповідно. Наразі для відбору пропозицій був сформований склад журі. До його складу увійшли чиновники, депутати та архітектори.

Також переможець конкурсу отримає змогу в подальшому зайнятися розробкою містобудівної документації із реконструкції набережної та туристичного комплексу «Фрегат».

Аркадій ЛІСНІЧУК
“Гривна”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН