Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Водоканал збільшує подачу якісної води споживачам

У серпні 2019 року Херсонським Водоканалом виконані роботи з  відновлення дебіту  15 артезіанських   свердловин,  у яких в процесі  тривалої експлуатації  у приточних  зонах відбулось осідання кольматантів:  піску, глини, солей заліза, кальцію, магнію, марганцю та інших. У зв’язку з цим збільшився гідравлічний опір,  зменшився приплив води у свердловини  та  впала  їх  продуктивність.

Для відновлення дебіту  був використаний пневмо-імпульсний  метод дії на приточну зону, при якому кольматуючі речовини  руйнуються під дією ударної хвилі повітря та гідродинамічного потоку. Пневмовибух, що забезпечує  багаторазовий  вплив імпульсних навантажень з регульованими параметрами, дозволяє запобігти  ушкодженню рихлих вапняків приточної зони свердловин. Зруйновані кольматанти  виносяться при відкачці води.

В результаті застосованих заходів  на 20-25% збільшилась продуктивність свердловин,  деякі з яких майже повністю відновили паспортний дебіт. Це дозволить отримати від кожної відновленої свердловини додатково 200-400  кубометри  якісної  води на добу, що зробить їх експлуатацію більш рентабельною.  З урахуванням строків роботи свердловин для підтримання високої продуктивності міжремонтний період може бути визначений  до 5 років.

Своєчасне очищення артезіанських свердловин є запорукою нормальної роботи обладнання, отримання достатньої кількості води  якісного  та  безпечного складу.

Херсонводоканал

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН