Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Новокаховській міській раді запровадили онлайн трансляції засідань постійних комісій

Про це повідомляє Новокаховська міськрада:

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» гласність органу місцевого самоврядування є одним із основних принципів місцевого самоврядування, а відкритість та прозорість процесів підготовки і прийняття рішень органами місцевого самоврядування є одними з вимог до роботи влади згідно із Законом України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» , аналогічні положення містять і Закони України «Про інформацію», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації».

З метою практичного втілення у життя цих норм чинного законодавства в Новокаховській міській раді за ініціативи секретаря міської ради Дмитра Васильєва, крім Онлайн трансляцій сесій запроваджено Онлайн трансляції засідань постійних комісій міської ради.

Зазначені трансляції потрібні з огляду на те, що засідання постійних комісій завжди проходять у будні та в робочий час, тому жителі міста, зокрема виборці, зайняті роботою або через незадовільний стан здоров’я, не завжди можуть фізично відвідувати ці заходи. Онлайн-трансляції та відеозаписи надали можливість усім охочим бути в курсі подій, рекомендацій та висновків постійних комісій, тобто фактично бути глибше поінформованими щодо безпосереднього процесу прийняття рішень депутатами міської ради.

Тож організація онлайн-трансляції пленарних засідань постійних комісій Новокаховської міської ради забезпечило базові законні вимоги до владних структур і сприяють повноті реалізації принципу гласності роботи міської ради, та стало індикатором відкритості роботи депутатського корпусу і допоможе жителям громади правильно оцінювати вклад того чи іншого депутата в роботу щодо розбудови нашої громади в будь-який час, а також порівняти реальні події на засіданнях постійних комісій з їх відображенням у протоколах засідань цих комісій.

З цією метою відеозаписи засідань комісії прикріплюються на офіційному сайті Новокаховської громади до протоколів засідань цих комісій (посилання – http://novakahovka.com.ua/public_info/index.php?t=37&id=&g=&soz=8&lng=ua ) . До Вашої уваги, посилання на протокол засідання постійної комісії з питань розвитку комунальної інфраструктури та містобудування http://novakahovka.com.ua/public_info/index.php?t=37&g=176&id=704&lng=ua та відеозапис засідання цієї комісії

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН