Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Міжнародному інвестфорумі розповіли про проєкт будівництва центру трансплантології на Херсонщині

Університетська медична клініка з кампусом, навчально-лікувальними підрозділами, найсучасніше обладнання. Таким є проєкт будівництва Південноукраїнського центру трансплантології в Херсоні, про який розповів директор Інституту серця МОЗ Борис Тодуров під час Міжнародного інвестфоруму «Південна стратегія розвитку».

Ініціаторами проєкту є також Херсонська облдержадміністрація, облрада, міськрада та Міністерство охорони здоров’я.

«Усі екстренні й невідкладні ситуації повинні вирішуватися на місцях, адже до столиці їхати більше 6 годин. Нова клініка, яку ми хочемо збудувати, буде відповідати світовим стандартам. Спільно ми відкриваємо нову епоху розвитку південного регіону», – зазначив Борис Тодуров.

За словами лікаря, загальна вартість проєкту становить близько 200 млн дол.

Ціллю проєкту є досягнення фізичного, душевного та соціального благополуччя жителів Херсонщини шляхом організації доступної якісної своєчасної медичної допомоги, в тому числі методом трансплантації.

Для реалізації цього проєкту було відібрано земельну ділянку біля мостопереходу «Таврійський — ХБК» у Херсоні, який  стане найбільшою розв’язкою міста та забезпечить прямий доступ до аеропорту, залізничного та автомобільного вокзалів, міжнародних автотрас М-14 та М-17.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН