Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Дар’ївці відбувся перший літній фестиваль “Легенда ночі” (фото)

5 червня в селі Дар’ївка – в самому серці Дар’ївської сільської територіальної громади відбувся перший цього літа фестиваль – “Легенда ночі”. З самої назви вже можна зрозуміти , що дійство це було пов’язане з певними легендами про наше село, його історію, самобутні традиції.

В цілому в програмі фестивалю було багато цікавинок: “відкритий” мікрофон від місцевих істориків – подружжя Ірини та Андрія Лопушинських, котрі занурили всіх в історичний екскурс розповідями про наше село та округу, розповіли від моменту появи тут перших людей і до самого сьогодення.

Після цього учасників чарували своїм співом прекрасні панянки з ансамблю “Мальви”, що вже котрий рік поспіль готують номери і представляють їх громаді.

Далі – змагання на човнах, що проводилось вперше в нашому селі. Хлопці та дівчата демонстрували свою вправність та майстерність у керуванні човнами. У жіночій партії змагань перемогу отримала Катерина Верба, що вправно подолала дистанцію менше ніж за 5 хвилин.

Малечі теж було вдоста – тому для них окрему програму проводила Ольга Холова, яка підготувала цікаві конкурси та змагання.

Невід’ємною частиною заходів є частування гостей. Цього разу куштували куліш – смачну кашу із шкварками. Головний кухар – Володимир Верба разом із командою мають свій таємний секрет приготування каші і тримають його в секреті. За відгуками гостей, каша сподобалась, навіть ходили за “додайкою”!

Завершення фестивалю зустріли у спільному колі біля ватри (вогнища), співаючи пісні під гітару до самої ночі. Головною зіркою вечора був Богдан Криворучко з Токарівки, котрий не тільки вправно грає на гітарі, а ще й майстерно співає. До речі, Богдан щойно випустився зі школи – тому бажаємо тобі, друже, успішної вступної кампанії до закладу вищої освіти. Вболіваємо за тебе!

На фестиваль завітали не тільки представники із сусідніх сіл – Федорівки, Ульянівки, Токарівки та Інгульця, а й з Харківської, Запорізької, Тернопільської областей та АР Крим.

Організаторами фестивалю є Громадська організації “Дар’ївська громада”, що ставить собі велику мету – об’єднання жителів громади навколо ідеї її всебічного розвитку.

Білозерка Інфо

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН