Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Круглий стіл на тему сучасної журналістики відбувся на Херсонщині (відео)

Суспільство змінюється, змінюється і медіа. Редакційний колектив інформаційного видання «Український південь», до 3-річчя заснування, організував круглий стіл, в рамках прес-кави щодо стану сучасної журналістики.

На нього були запрошеня представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, духовенства і представників ради адвокатів Херсонщини, ті, хто безпосередньо стикаються з роботою журналістів, бачать всі сторони взаємодії та впливу медіа, яке останні роки суттєво змінилося.

“Сучасна журналістика якось змістила свої акценти, я вже не бачу журналістів, які були б готові пожертвувати своїм життям для того, щоб донести правду людям. Дуже багато кон’юнктури і, якщо чесно, я взагалі перестав дивитися телебачення. Всі телеканали на сьогоднішній день – чиїсь і розповідь про те, що власник не впливає на новини каналу – це дуже сумнівна версія. Мені здається, що журналісти повинні нести правду,” – прокоментував голова обласної ради Олександр Самойленко.

На заході зібралася вся команда Українського півдня, а це журналісти, оператори, монтажери, режисери, редактори, IT-спеціалісти і фрілансери, які щодня працюють і створюють новини.

Кожен міг висловити свою точку зору, бо колективу редакції важливо знати зворотній зв’язок.

Представники духовенства УПЦ долучились до обговорення. Бо слово має значення у різних сферах життя.

Єпископ Херсонський і Таврійський Никодим зазначив :”Коли ми говоримо про журналістику, я можу сказати, що це інформаційна ікона. От, наприклад, коли б сказали про іконописця: ” подивися на його ікону і ти зможеш побачити або всі його чесноти , або всі його вади,” – тобто він виявляє себе в цій іконі. Через журналістику журналісти і власники каналів виявляють, хто вони є і як вони бачать світ “.
Проведення круглого столу показало, що такі заходи є дуже важливими для громадськості, аби журналістика змінювалась разом із суспільством

Інформаційне видання “Український південь” було засновано у березні 2016 року, у червні 2018 року відбувся старт проєкту телестудії, за цей час висвітленно чимало подій з життя Херсонщини та України. Український південь – є провідним серед медіа, де проходять практику і стажування студенти херсонських вишів. Формат круглого столу в рамках прескави – це можливість дати новий поштовх розвитку редакції, почути тих, хто є в центрі подій, які висвітлює редакція.

“Редакція українського півдня відкрита і готова до спілкування з своїми шанувальниками , тому і була підтримана ідея щодо проведення дня відкритих дверей,” – прокоментувала головна редакторка Лідія Григор’єва і відзначила гостей за співпрацю з “Українським півднем”, а ті в свою чергу теж привітали редакцію.

Кожен день редакції “Український південь ” – насичений, чимало зйомок в різних районах області, містах і селах, аби об`єктивно і всебічно показати життя громад, але час і зупинитись, щоб спланувати подальші проєкти, послікуватись з читачами сайту і глядачами телестудії.

Гості мали можливість на власні очі побачити, як створюються новини.
В рамках Дня відкритих дверей були і привітання колективу, з нагоди 3-річчя телестудї Український південь, від партнерів та друзів.

Формат спілкування в рамках прескави, щодо обговорення актуальних тем може бути продовжений в наступних проєктах.

Свята йдуть ,а команда Українського півдня не відпочиває – поспішає працювати, щоб донести найважливіші новини.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН