Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ призупиняє співпрацю з освітніми закладами Республіки Білорусь

31 травня у Херсонському державному університеті відбулося чергове засідання Вченої ради. Одне з питань порядку денного – підтримка відкритого звернення щодо призупинення співпраці з освітніми закладами Республіки Білорусь до налагодження ситуації у країні.

У ході зібрання голова Вченої ради Володимир Олексенко відмітив, що оскільки виникла нагальна потреба, питання було додатково внесено до порядку денного та розіслано додатково.

У зв’язку з подіями, що нині відбуваються в Республіці Білорусь, Херсонський державний університет вирішив призупинити дію двосторонніх угод з Барановицьким державним університетом, Гродненським державним університетом імені Янки Купали, Білоруським державним педагогічним університетом імені Максима Танка до налагодження ситуації в країні.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський наголосив, що для університету це складне, але цілком виважене рішення. Адже потрібно чітко розрізняти рівень офіційних відносин між закладами освіти як юридичними особами і особистими чи академічними стосунками між людьми. «Ми цінуємо нашу багаторічну співпрацю з білоруськими партнерами, але не можемо залишатися осторонь подій у білоруських вишах, що є інструментом політичних репресій з боку держави, не можемо сприймати порушення головних цінностей – свободи самовираження, вільного вибору та прав людини. Безумовно, ми продовжимо спілкування та спільні дослідження, але поки призупинемо стажування, обмін досвідом, тобто дії, що передбачають безпосередні візити до країни», – прокоментував ректор ХДУ.

Володимир Олексенко відмітив, що була проведена відповідна юридична експертиза заяви.

Відкритим голосуванням члени Вченої ради висловили своє ставлення та одноголосно проголосували за підтримку відкритої заяви.

Також у ході засідання члени Вченої ради розглянули низку нагальних питань щодо реалізації освітнього процесу, наукової роботи та успішного функціонування Херсонського державного університету.

Пресцентр ХДУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН