Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині громади почали боротьбу з амброзією

Про це повідомляється на сайті Великокопанівської громади:

– Щороку влітку всі мешканці нашої країни згадують про такий бур’ян як амброзія полинолиста.

Здається, що немає на Херсонщині людини, яка б не чула про цю рослину.

Як знищити амброзію?

Виявивши вогнище амброзії, негайно видаляйте рослини з ділянки та знищуйте їх. Не слід залишати амброзію з недорозвиненим насінням, бо вона має здатність отримувати поживну речовину з уже скошеної або вирваної з корінням рослини та надавати можливість насінню дозрівати. Саме тому, амброзію слід або прикопувати на глибину понад 50 см, або пропускати через подрібнювач.

Рослини амброзій полинолистої – карантинний бур’ян, з яким постійно проводять боротьбу сільгоспвиробники як за допомогою агротехнічних, так і хімічних заходів.

Попри те, що контроль у сфері благоустрою населених пунктів здійснюють органи та особи, що визначені статтями 39-41 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», інспектори проводять обстеження населених пунктів, зон відпочинку, дошкільних та шкільних закладів з метою своєчасного виявлення карантинних шкідливих організмів і бур’янів, у тому числі – амброзії полинолистої.

При виявленні навіть поодиноких рослин у місцях скупчення людей, власникам земельних ділянок виписують попередження про необхідність їх негайного знищення згідно зі ст. 10 Закону України «Про карантин рослин».

Але найстрашніше – наявність цієї шкідливої рослини у парках та скверах, де гуляють діти та перебувають дорослі.

Земельний відділ Великокопанівської сільської ради закликає усіх небайдужих громадян до спільної боротьби з цим небезпечним бур’яном.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН