Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Інклюзивний хореографічний колектив «Крок вперед» зайняв I місце у Всеукраїнському конкурсі (відео)

Інклюзивний хореографічний колектив”Крок вперед” зайняв I місце у всеукраїнському конкурсі “Україна Барвінкова”.

Конкурс відбувся у Херсоні в Палаці молоді та студентів, зібравши шанувальників народного танцю. Захід проходив з дотриманням всіх карантинних обмежень
Світлана Липська, керівник інклюзивного хореографічного колективу «Крок вперед» зазначила:
“Ми виступали з номером “Ми -з України”. Завоювали в номінації “Український стилізований танець” перше місце. Готувалися до цього виступу і , звісно, хвилювалися»
Колектив існує вже 4 роки. Його заснування стало яскравим етапом в житті людей з інвалідністю, вони полюбили народний танок, здружилися, стали відомими не тільки в рідному місті.

Майже 3 роки хореограф Світлана Липська займається з учасниками колективу, піклуючись про кожен рух. Танцювальні рухи спеціально підібрані і вивчені під час багатьох репетицій, на які діти ходять із великим задоволенням, бо тут на них чекає підтримка хореографа, якого вони так люблять.

«На гала-концерт в жовтні ми вже готуємо новий таночок, шиємо костюми. Якби не було складно в матеріальному плані, наш колектив існує завдяки батькам. Це велика їх заслуга, що всі на репетиції проходять з гарним настроєм. Всі костюми, атрибути, все -завдяки батькам. Ми сподіваємося, що таким дружнім колективом, ми займатимемо ще багато перших місць», – підкреслила Світлана Віталіївна.

Багато досягнень вже здобуто, але колектив не зупиняється на цих результатах, репетиції продовжуються із ще більшим бажанням навчитися чогось нового та продемонструвати свої вміння глядачам.

«Батьки радіють, що діти мають можливість займатися хореографією та ще й під наглядом такого чудового хореографа. Ми ніколи не зупиняємо, завжди крокуємо вперед. І знаєте , наші діти дуже трудолюбиві, за всякої погоди вони готові йти на репетицію», – прокоментувала Любов Хорунжак, координатор інклюзивного хореографічного колективу «Крок вперед».

Тож незважаючи на труднощі, колектив продовжує займатися своєю улюбленою справою, а також дивувати глядачів, викликаючи позитивні емоції своєю щирою посмішкою та любов’ю до справи, якою займаються!

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН