Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні встановили туристичний збір – від 15 до 60 гривень за людину

В Херсонській міській раді відбулися громадські слухання проекту щодо встановлення туристичного збору в населених пунктах територіальної громади.

Як звітує сайт мерії, в заході взяли участь 33 особи, серед яких були активні херсонці, готельєри тощо.

Так, управління культури Херсонської міської ради запропонувало встановити такі ставки туристичного збору:

– у номерах хостелів, гуртожитків для приїжджих, туристичних базах, таборах для відпочинку, прибудовах до житлового будинку, садових будинках, дачних будинках, – на рівні 0,25 % для внутрішнього та для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення. Це всього 15 гривень відповідно до розміру мінімалки в 2021 році;

– у номерах готелей, кемпінгів, мотелей, будинках відпочинку, пансіонатах та інших закладах готельного типу, санаторно-курортних закладах – у розмірі 0,5 % для внутрішнього туризму (на 2021 рік це 30 гривень) та 1 % (60 гривень) для в’їзного туризму для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення;

– у місцях тимчасового розміщення (ночівлі), що розташовані в населених пунктах, які входять до складу території Херсонської міської територіальної громади (смт. Наддніпрянське, сел. Інженерне, сел. Молодіжне, сел. Антонівка, сел. Придніпровське, смт. Зеленівка, с. Богданівка, с. Петрівка, сел. Сонячне, смт. Комишани, сел. Приозерне, сел. Зимівник, сел. Благовіщенське, с. Степанівка, с. Садово) – в розмірі 0,25 % для внутрішнього та в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Такі запропоновані тарифи міськуправління культури влаштували присутніх. Тож управлінню рекомендувано проект рішення міської ради «Про справляння туристичного збору на території Херсонської міської територіальної громади» винести на розгляд сесії.
Зауважимо, що цей туристичний збір підприємці мають платити в 2022 році за період 2021-го.

Мій Херсон

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН