Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міський голова Генічеська переконаний, що громаді потрібна підмітальна машина

Незважаючи на те, що депутати міської ради не погодились на придбання підмітальної машини, Генічеський міський голова Олександр Тулупов переконує, що потреба у ній є.

Наразі товстий шар пилу на узбіччях змушені прибирати вручну. Наприклад, сьогодні працівники КП «Азовкомунсервіс» прибирали купи пилу на вулиці Центральній, котрі залишились після підмітання трактором. А до цього узбіччя чистили працівники дорожньої служби. Проте, незважаючи на кількаразове підмітання, повністю зробити узбіччя чистими не вдається. Хоча підмітальна машина, за словами міського голови, з цим завданням впоралась би.

Крім того, що підмітання вручну є трудомістким процесом, воно ще і частково небезпечне, адже працювати доводиться на дорогах з інтенсивним рухом.

Підмітальна машина зручна і тим, що не піднімає хмар пилу. Зметений за допомогою щіток пил затягує пилосос, після чого він потрапляє у мішок.

Міський голова каже, що машина була б затребуваною у всій громаді. За її допомогою, наприклад, можна було б підмести крайній ряд плит на дорозі на Арабатській Стрілці, а потім нанести розмітку і зробити велодоріжку.

Помилковою є і думка стосовно того, що підмітальна машина є занадто дорогою для громади. Якщо нова марки МАЗ об’ємом 9 тонн коштує 3 600 000 гривень, то ціна машини 2015 року випуску, якою вже користувались, об’ємом 3 тонни становить 800 000 гривень. Наразі міська влада шукає ще дешевші варіанти.

Генічеська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН