Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбувся автопробіг до Дня перемоги у Другій світовій війні (ВІДЕО)

День перемоги

Автомобілісти і дорожники разом з воїнами-інтернаціоналістами розпочали його вранці 9 травня на Миколаївському шосе біля пам’ятного знаку – відреставрованого фронтового автомобіля ЗІС-5, який у травні 2013 року було встановлено в Херсоні.
За пам`ятником гарно доглядають, він зустрічає подорожуючих, нагадуючи всім про внесок простих водіїв і дорожників у перемогу. Тож є символічно, що старт автопробігу відбувся саме тут.

До автопробігу доєднались люди різних поколінь, над автівками розвіваються прапори України, автопідприємств, профспілкових організацій. На центральних вулицях проводжають поглядом автівки херсонці, згадуючи тих, хто пройшов дорогами війни. А Друга світова війна- торкнулась майже кожну українську родину. Хто на фронті, хто в тилу, , хто в партизанах наближав визволення від нацистського гніту.

Хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя під час Другої світової війни біля могили невідомому солдату в парку славим на схилах Дніпра. Йдуть на небо ветерани, все менше залишається свідків тих подій. Але пам`ять людська жива- а вічний вогонь символізує це.

Вшанували цього дня і воїнів –інтернаціоналістів, поклавши квіти до пам`ятника, який розташувався в парку Слави. Це трагічні сторінки історії України.

.


У ці травневі дні ми линемо думками до тих воєнних подій. Визволення Херсона відбувалось у березні 1944року 49-ї гвардійською стрілецькою дивізією під командуванням Василя Маргелова, Військо успішно форсувало р. Дніпро та звільнило Херсон від окупантів.
На березі Дніпра вдячні херсонці встановили пам`ятник Василю Маргелову, десантнику номер 1 тих часів. Учасники автопробігу віддали шану герою.

Йдуть роки, час поступово віддаляє нас від тих буремних подій, мчить , ніби по автостраді життя. Але пам`ять людська зберігає героїв, простих солдат війни, які подарували мир ціною власного життя. Вічна пам`ять полеглим і здоров`я живим!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН