Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Біля КПВВ “Каланчак” мають знести приватні споруди

Вони заважали реконструкції контрольного пункту в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію АР Крим.

Приватне підприємство “Імперія-Агро” зобов’язали знести будівлі і споруди на земельній ділянці біля КПВВ “Каланчак”. Про це йдеться в постанові Південно-західного апеляційного господарського суду від 14 квітня.

“Судом встановлено, що в лютому 2015 року між управлінням Північно-Кримського каналу та приватним підприємством укладено договір земельного сервітуту з метою розміщення споруд на земельній ділянці, що належить до земель державної власності. Управління Північно-Кримського каналу уклало його без відома Каланчацької райдержадміністрації з грубим порушенням вимог чинного законодавства. Протиправна передача зазначеної земельної ділянки приватному підприємству перешкоджала будівництву КПВВ “Каланчак” на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією півострова Крим”, — повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та Севастополя.

За інформацією відомства та відповідно до постанови суду, ПП “Імперія-Агро” має “знести будівлі та споруди, незаконно розміщені вздовж траси Херсон — Сімферополь на земельній ділянці площею 0,5 га, що прилягає до Північно-Кримського каналу та знаходиться в межах його прибережної захисної смуги”.

Як вказано у позовній заяви прокуратури, Каланчацька РДА передала в постійне користування управлінню Північно-Кримського каналу суміжну з Кримом ділянку площею 266,2 га в 2006 році. Частину цієї території площею 1,74 га в 2019 році планували передати для будівництва КПВВ “Каланчак” державному підприємству “Укрінтеравтосервіс”. Проте, як виявилося, вона вже перебувала у користуванні ПП “Імперія-Агро” на підставі договору сервітуту та була зайнята тимчасовими спорудами.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН