Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На параді тюльпанів у Херсоні представлено більше 60 сортів (відео)

У Херсонському Аграрно-Економічному університеті розпочався парад тюльпанів! Перехожим важко відвести захопливі погляди від такої краси! Третій рік поспіль, квітник на території Херсонського державного аграрно- економічного університету майорить різними кольорами. Всі, хто бачив- знають, що розпочався парад тюльпанів.

Павло Бойко, декан факультету рибного господарства та природокористування ХДАЕУ розповідає : “Кожного року парад тюльпанів чекають не тільки співробітники та студенти, а в принципі й увесь Херсон. Приходять дуже багато відвідувачів, питають поради , як вирощувати вдома такі тюльпани та милуються нашими.”

Кожного року ділянка з тюльпанами у сквері вишу виглядає зовсім по-іншому, бо поряд щораз поєднуються різні сорти і кольори тюльпанів.

Своїми секретами ділять спеціалісти вишу: “Кожного року найбільш ефектнішим стає новий сорт, тобто не один і той самий кожного року себе добре показує . Це залежить від багатьох умов: на скільки рано прийшла весна , від висоти рослин. За такої колекцією можна спостерігати довгі роки і отримувати задоволення.”- зазначає Ірина Мазурок, провідний агроном кафедри лісового та садово-паркового господарства ХДАЕУ.

Щороку колекція тюльпанів поповнюється, додаються нові сорти і вона стає ще яскравішою. За три роки із 30 сортів вона збільшилася до майже 60. Кожен із них – особливий і спеціально підібраний за багатьма чинниками.

Тетяна Бойко, доцент кафедри лісового та садово-паркового господарства ХДАЕУ: “Кілька років ми обирали сорти такі щоб вони були в ранньо-, середньо- і пізньоквітнучими. Також ми обирали їх за кольоровою гамою. У нас є і рожеві, і жовті і, звичайно, традиційної – червоної гами, і, звісно, білої т.д. Деякі сорти нам тяжко діставалися , тому що ми їх підбирали, щоб співпадали строки цвітіння. Тому у нас таке поступове, безперервне квітнення тюльпанів.”

До створення таких яскравих квітників охоче долучаються і працівники, і студенти університету.

Ірина Мазурок додає: “Коли студенти приходять навесні і бачать результати своєї праці, оглядають, хто і де садив якусь діляночку, тож з дуже гарним настроєм та позитивом сприймають парад тюльпанів”.

Так теорія і практика поєднується у студентів, даруючи нові вміння і навички, знання і досвід. Світлини з параду тюльпанів молодь викладає в соцмережах, дивуючи всім такою весняною красою. За прогнозами, цвітіння тюльпанів можна буде спостерігати ще до середини травня.

Колектив ХДАЕУ запрошує всіх охочих помилуватися тюльпанами, але просять шанувати їхню працю – не шкодити рослинам, а просто милуватись.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН