Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На приватизаційний аукціон виставили ПАТ «Херсонський завод «Судмаш» (відео)

В рамках престуру журналісти півдня України познайомилися з роботою «Херсонського заводу «Судмаш», який виставлено на малу приватизацію.

Заступник голови Фонду держмайна України Костянтин Кошеленко на брифінгу зазначив: «Фонд державного майна разом з обласною державною адміністрацією зробив багато підготовчої роботи для того, щоб розкрити для потенційних інвесторів всю інформацію про цей об’єкт з великою історією».

Підприємство «Судмаш» раніше входило до концерну «Укроборонпрому». Тож Костянтин Кошеленко прокоментував, чому підприємство виставлено на аукціон: «В «Укроборонпромі» відбувається окрема реформа, яка спрямована на те, щоб вибудувати такий якісний ефективний оборонний концерн в Україні. Це підприємство, як і ряд інших передаються об’єкти, які вже не є стратегічними, на них не виробляється нічого необхідного для обороноздатності України. По суті це зайве навантаження на державний бюджет, яке може бути точкою зростання для приватного бізнесу. Саме такого профілю об’єкти продаються. Об’єкти, які необхідні Україні для обороноздатності, які дійсно виробляють конкурентноспроможний товар на світових ринках, залишаються в «Укроборонпромі», мають окрему стратегію розвитку. Для економіки регіону важливо завантажити всі виробничі майданчики підприємства, бо це – робочі місця, наповнення бюджету і розвиток інфраструктури».

Голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир підкреслив: «Приватизація — це один із кроків до реанімування тих підприємств, які занепали. Зі свого боку облдержадміністрація буде продовжувати допомагати і працювати в цьому напрямку. В нашій області сьогодні підготовлено декілька об’єктів під приватизацію. Ми готові допомагати, аби повернути потенціал області».

Інвестор може познайомитись з паспортом об’єкту та умовами на сайті. Фонд державного майна України гарантує повну відкритість і прозорість проведення аукціону.
Завод має вигідне географічне розташування і під’їздні шляхи. На території підприємства (6,5 га) розташовано 11 об’єктів нерухомості.
Нині підприємство виробляє і ремонтує автопідйомники для ДСНС України та комунальних служб різних регіонів нашої держави, конкуруючи із зарубіжними компаніями.
Широка інформаційна кампанія буде проведена щодо залучення іноземних інвесторів. Місцева влада сприятиме інвестору.

Перед потенційними інвесторами поставлені і умови:
– збереження основних видів діяльності протягом одного року;
– протягом 6 місяців погашення заборгованостей з виплати зарплати, перед бюджетом та кредитних боргів;
– недопущення звільнення працівників протягом одного року;
– збереження архіву.

Аукціон проходитиме в онлайн-форматі.
Нині на «Судмаші» працює 22 робітники. Серед них і молодь, яка вбачає перспективи в підприємстві. Онлайн-аукціон відбудеться 30 квітня. Стартова ціна — понад 67 млн грн. Інвестору пропонується придбати 100% акцій державного пакета.

Підготувала Марина Азізова.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН