Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рятувальники Херсонщини взяли участь у тренуваннях з ліквідації масштабної лісової пожежі (відео)

Рятувальники взяли участь у спільних тактико-спеціальних тренуваннях органів управління та сил територіальної підсистеми цивільного захисту області з ліквідації масштабної лісової пожежі.

13 квітня розпочався другий день тренувань на тему: «Дії органів управління та сил цивільного захисту області щодо ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненою лісовою пожежею. Вдосконалення питань організації взаємодії та координації сил». Цього разу відбулось практичне відпрацювання спільних дій з ліквідації умовної лісової пожежі.

За тактичним задумом у лісовому масиві Збур’ївського лісництва Голопристанського лісомисливського господарства після відпочинку в лісі невстановлених осіб, які покинули вогнище незагашеним, виникла пожежа. Для гасіння пожежі задіяні усі сили та засоби Голопристанського, Олешківського та Великокопанівського лісомисливських господарств. Але у результаті поривчастого вітру вогонь швидко розповсюджується лісовою підстилкою. Тому прийнято рішення на залучення додаткових сил та засобів підрозділів Головного управління ДСНС області.

З моменту отримання повідомлення до місця виникнення лісової пожежі направлено три відділення у складі 8-ї ДПРЧ Голопристанського району, 21-ї ДПРЧ Олешківського району, 19-ї ДПРЧ Скадовського району. Проте низова пожежа переростає у верхову. Начальник обласного рятувального відомства приймає рішення про збір особового складу за сигналом «Збір-аварія» та розгортання на місці надзвичайної ситуації зведеного загону гасіння лісових пожеж.

На місці надзвичайної ситуації у складі розгорнутого пересувного пункту управління створюється штаб з ліквідації надзвичайної ситуації. Прибуваючі сили та засоби підпорядкованих підрозділів, що входять до складу зведеного загону, формуються у зведений загін та направляються до розпорядження керівника гасіння лісової пожежі для гасіння пожежі. Відбувається координація дій та взаємодія із відомчими підрозділами лісового господарства, а також силами та засобами спеціалізованих служб області. За допомогою безпілотного літального апарату проводиться обстеження місця виникнення надзвичайної ситуації.

Загалом тренування пройшли злагоджено, всі задіяні служби з поставленими завданнями справились і готові до спільних дій на випадок ліквідації масштабної лісової пожежі.

ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН