Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На дорозі Мала Лепетиха – Верхній Рогачик роблять капітальний ремонт мосту

На дорозі загального користування місцевого значення О 220505 Мала Лепетиха – Верхній Рогачик почався плановий капітальний ремонт мосту. Цей об’єкт – один з багатьох, якій увійшов до переліку ремонту мостів по програмі “Укравтодору”.

Обстеження штучної споруди виконувалось 6-7 листопада 2019 року кваліфікованиїми інженерами-мостовиками, фахівцями з досвідом обстеження та випробування залізобетонних прогонових будов та опор. Під час польових робіт було оглянуто: прогонова будова, опори, мостове полотно, підходи та допоміжні і другорядні елементи споруди.

Міст на цій дорозі, за результатами обстеження, виявився аварійно-небезпечним, а його конструкція не відповідає сучасним вимогам будівництва та безпеки в експлуатації. Щоб попередити повну руйнацію, яка могла відбутися у будь-який момент, у 2020 році Державною установою “Місцеві дороги Херсонщини” був об’явлений тендер на розробку проєктної документації, а вже у квітні 2021 року – почався капітальний ремонт споруди.

Загалом, у Херсонській області налічується 99 мостів, які потребують ремонту. У цьому році роботи будуть завершені на 11 об’єктах, як і на місцевих, так і на державних дорогах.

Вартість капітального ремонту мосту на дорозі О 220505 Мала Лепетиха – Верхній Рогачик, за результатами тендерної процедури, склала 4,8 млн грн. Завершити роботи планується до кінця липня 2021 року.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН