Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Завершився XV ювілейний Міжнародний турнір з боксу на Херсонщині (відео)

Міжнародний турнір з боксу серед чоловіків класу «А», присвячений пам’яті Миколи Мангера вже протягом п’ятнадцяти років збирає боксерів та глядачів з різних куточків світу на Херсонщині.

Цього року, незважаючи на карантин, до Херсона приїхали боксери з 10 країн світу, долаючи для участі тисячі кілометрів. Бо за ці роки турнір завоював великий авторитет.

На базі Херсонського фахового спортивного коледжу такого рівня міжнародні змагання проходять не вперше.

“Для дітей, для відділення боксу, яке є у нашому навчальному закладі- це безумовно велика мотивація, а для Херсонщини визначальна подія тому що високий рівень організації. Всі сказали, що це рівень чемпіоната Європи. Тому , я думаю, що ми впоралися!”. – зазначив директор Херсонського фахового спортивного коледжу Валентин Сух.

Змагання – важливий етап підготовки до ліцензійного турніру, де будуть розіграні перепустки на Олімпійські ігри в Токіо. Тобто для багатьох спортсменів це один із найважливіших кроків в спортивній кар’єрі.

В змаганнях брали участь не тільки новачки, сюди завітали справжні зірки боксу.

Джонас Джуніас – боксер з Намібії, представник першої напівсередньої вагової категорії, срібний призер Африканських ігор в Браззавілі, володар срібної медалі Ігор Співдружності в Глазго, чемпіон Африки, переможець і призер першостей національного значення, учасник літніх Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро.
Зірковий боксер не залишився без перемог і на цьому турнірі: виборов перше місце у своїй ваговій категорії і отримав перепустку на Олімпійські ігри в Токіо.

Лука Плантіч – хорватський боксер середнього класу, чемпіон Європи серед молоді, він виборов друге місце серед молоді і бронзовий призер Юнацьких Олімпійських ігор 2014 року.
Взявши участь у турнірі , отримав друге місце у своїй ваговій категорії.

Херсонська школа боксу показала чудові результати: Андрій Пєтухов своїми потужними ударами виборов перше місце у своїй ваговій категорії.

Організатори привітали учасників з перемогами і Міжнародний Днем спорту на благо розвитку та миру, доєднавшись до Всесвітньої акції #WhiteCard.

Олександр Трутнєв – президент Херсонської обласної Федерації боксу України зазначив: “В 2013 році Організація Об’єднаних Націй заснувала Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру.
І в цей день проходить челенж: спортсмени тримають білі аркуші для того щоб продемонструвати чистоту і сказати, що спорт – це мир , спорт- це дружба, він об’єднує всіх. І що саме тут, в спортивній боротьбі з’ясовується хто сильніший. Ми вирішили підтримати цей челенж тому що ми хочемо щоб в нашій країні і в усьому світі завжди був мир і ми робимо все можливе для цього”.

Завершився XV Міжнародний ювілейний турнір з боксу серед чоловіків, класу ”А”, пам’яті майстра спорту Миколи Мангера, ставши знаковою спортивною подією для нашого регіону і україни.
Вітаємо всіх боксерів з перемогами і бажаємо ще більше успіхів у спорті!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН