Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеській ОТГ померлих від коронавірусу вдома нікому обробляти

Станом на 5 квітня на території Генічеської міської територіальної громади зареєстровано 530 випадків COVID-19. 26 людей з цієї кількості — медичні працівники, 17 — учні шкіл, 29 — вчителі й вихователі. 13 випадків захворювання закінчилися смертями. Серед померлих — один медпрацівник. Такі дані на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій привела завідувачка Генічеського міжрайонного відділу обласного лабораторного центру МОЗУ Ірина Пустоутова.

 

Ірина Олексіївна звернула увагу на те, що 89 випадків захворювання зареєстровано лише за один минулий тиждень. 4 з них були летальними. Взагалі ж березень став рекордним за кількістю хворих: за місяць захворіло 205 людей — 40% від загальної кількості зареєстрованих. Лише протягом останньої доби додалося 2 хворих.

 

За словами завідувачки відділу, в ОТГ з’явилися перші померлі вдома. Раніше, повідомила, коли люди вмирали у лікарні, не було проблем з обробкою тіла і упакуванням у мішок. Зараз же померлих вдома ні «швидка», ні поліція до лікарні не транспортує, а морг не приймає їх, цитую, «навіть за гроші». Там пояснюють, що обробляють лише померлих у лікарні.

 

Генічеський міський голова Олександр Тулупов пообіцяв проконсультуватися з медиками, аби вирішити питання, і резюмував: «Від червоної зони нас відділяють один-два випадки».

 

33% від загальної кількості захворювань зареєстровано у селах Петрівка і Павлівка Генічеської ОТГ. Там була і остання смерть: минулого тижня коронавірус забрав життя депутатки міської ради Світлани Красноцвєтової.

 

Комісія вирішила заборонити проведення масових заходів у селах і поки не відкривати обидва дошкільні навчальні заклади. Тимчасово закритий і дитсадок у Новодмитрівці, де хворіють завідувачка, вихователька і техпрацівник.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН