Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеському районі вкотре просять відремонтувати розбиту дорогу

Водії автобусів уже відмовляються їздити по цій трасі.

Виділити кошти з державного бюджету та розпочати ремонт зруйнованої вщент автомобільної дороги державного значення Т-22-09 Велика Лепетиха — Іванівка — Генічеськ просять депутати Генічеської райради. На своїй сесії 30 березня вони вирішили звернутися з відповідним зверненням до Служби автомобільних доріг у Херсонській області, облдержадміністрації і народних депутатів України Володимира Іванова та Олександра Колтуновича.

“Якість покриття автомобільної дороги створює загрозливу ситуацію та небезпеку дорожнього руху. У деяких місцях її стан є катастрофічним і надзвичайно небезпечним, її основа втратила несучу спроможність і потребує як поточного, так і капітального ремонтів. Високий рівень вибоїності та колійності, просадки, велика кількість досить глибоких ям ставлять під загрозу життя і здоров’я учасників дорожнього руху. А в останній осінньо-зимовий період проїзна частина та земляне дорожнє полотно ще більш зруйновані, що в подальшому може призвести до зупинки руху транспорту”, — вказали у своєму зверненні депутати райради.

Вони нагадали, що ця дорога є базовою транспортною артерією у Генічеському районі і сполучає з районним центром жителів двох громад — Нижньосірогозької і Іванівської. Крім того, це одна з основних трас, якою влітку їдуть відпочивати до Арабатської стрілки.

З проханням відремонтувати цю дорогу неодноразово зверталось і керівництво Іванівської селищної громади.

Водночас районні і обласні чиновники неодноразово годували людей порожніми обіцянками. Відремонтувати проблемну дорогу за кошти державного бюджету обіцяли у 2019 році, потім у 2020-му. Проте цього так і не сталося.

Нещодавно нардеп Володимир Іванов заявив, що вперше за довгий час дорогу Т-22-09 вдалося включити до переліку пріоритетних і вже найближчим часом має розпочатися розробка необхідної проєктно-кошторисної документації. Проте, коли вдасться приступити до самого ремонту, досі невідомо.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН