Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Розвиток аграрного сектору є одним з пріоритетів Миколаївської області

Про це сказав перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Решетілов. Для стабільності галузі необхідне вкладання значного фінансового ресурсу в її розвиток, який включає в себе як власні кошти підприємства, так і позичкові.

Завдяки кредитам Європейського Інвестиційного Банку в агровиробників області з’явилася реальна можливість залучити довгі інвестиційні кошти на реалізацію вже існуючих бізнес-проєктів або втілити в життя найамбітніші плани.

В межах Проєкту Європейський Інвестиційний Банк надав Україні 400 млн євро для кредитування аграрних підприємств, що ведуть діяльність по створенню додаткової вартості у виробництві зернових, олійних культур та аквакультури.

Кредитні кошти Європейського Інвестиційного Банку направляються через АТ «Укрексімбанк» до українських банків-партнерів, які надаватимуть довгострокові позички кінцевим позичальникам-агровиробникам.

Все це робиться з метою підвищення ефективності використання ресурсів, зменшення витрат та збитків, підвищення якості продукції, а також підвищення конкурентоспроможності на національних і міжнародних ринках.

Слід зазначити, що позика є довгостроковою, з терміном до 10 років, з пільговим періодом початку погашення основного тіла кредиту. Відсоткова ставка розраховується окремо для кожного конкретного підприємства та визначається в залежності від складності проєкту.

Експерти Проєкту безкоштовно здійснюють технічний супровід на всіх етапах реалізації інвестиційного проєкту – від моменту виникнення ідеї до отримання позичкових коштів.

Кредити від Європейського Інвестиційного Банку стануть реальним інструментом підтримки агробізнесу.

Миколаївська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН