Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеській громаді забезпечують інклюзивне навчання для дітей з особливими освітніми потребами

Кожна дитина має унікальні особливості, інтереси, здібності та навчальні потреби. Незалежно від  фізичних,  інтелектуальних чи емоційних особливостей дітям  надається можливість отримувати освіту разом з однолітками. У закладах освіти Генічеської міської ради діти з особливими освітніми потребами навчаються за інклюзивною формою як у закладах дошкільної, так і загальної середньої освіти. Для них використовуються особистісно орієнтовані методи навчання,   програми адаптовані до потреб та можливостей дитини, адже жодна дитина не має відчувати себе іншою та виключеною з освітніх та соціальних процесів.

Для десяти  дошкільнят відкрито групи  з інклюзивною формою навчання  у шести  закладах дошкільної освіти: Генічеських «Теремок», «Колосок», «Червона шапочка», Стрілківському ЗДО «Ластівка», Щасливцівському ЗДО «Ромашка», Олексіївському «Надія».

У  9 закладах загальної середньої освіти нашої громади (Генічеських №3 та №4, Азовському, Новогригорівському, Новоолексіївському №2, Плавському, Олексіївському, Петрівському, Чонгарському) забезпечено навчання в інклюзивних класах 53-х дітей з особливими освітніми потребами.

Для кожної дитини складено індивідуальну програму розвитку.   Також передбачено для кожної дитини проведення корекційно-розвиткових послуг, загальна кількість яких становить понад 150 годин на тиждень.  Корекційно- розвиткові заняття проводять практичні психологи,  соціальні педагоги, логопеди.

Відкриття інклюзивних груп та класів у закладах освіти здійснюється на підставі висновків Інклюзивно-ресурсного центру.

Генічеська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН