Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні презентували проєкт Безпечного простору

Про це повідомляє голова Нацполіції у Херсонській області Олександр Прокудін:

– Сьогодні мав велику честь презентувати громаді міста, керівництву Херсонської міської ради, ХОДА та Херсонської обласної ради проєкт Безпечного простору на вул. Суворова (ділянка між планетарієм та художнім музеєм).

Порожнє, безлюдне місце, захаращене сміттям, стало вбиральнею та специфічним притулком для громадян асоціальної поведінки.
І якщо законослухняні мешканці міста намагались оминути цю ділянку, то нам, поліцейським, доводилось дуже часто відправляти туди екіпажі на сигнали про порушення громадської безпеки.

Беручи за основу теорію “розбитих вікон”, яку у 80-х роках ХХ століття висунули американські вчені Джордж Келлінґ та Джеймс Вілсон, ми проаналізували рівень злочинності у цьому районі, і переконалися у слушності їх теорії.
Дійсно, безкарність навіть у незначних правопорушеннях – є активним фактором, що впливає на рівень злочинності у цілому. Академічний приклад, який дав назву теорії: якщо в під’їзді будинку хтось розбив вікно і його вчасно не замінили на нове, то незабаром там розіб’ють іще одне, друге, третє, – допоки не залишиться цілих шибок. І врешті, цілком ймовірно, що вандалізм переросте у мародерство.

Поліція є гарантом безпекової ситуації у місті, і кожен херсонець або гість нашого міста повинні відчувати себе комфортно та у безпеці. Тому упевнений, що наша ініціатива створення Безпекового простору на вул. Суворова знайде активну підтримку херсонської громади.

Це прекрасна інвестиція у розвиток Херсона, адже комфортний громадський простір — це, насамперед, безпечне доступне місце, яке пожвавлює ділову, культурну активність у місті. І створює той неповторний колорит красивого гостинного міста, яким завжди був Херсон.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН